Eduskunnan täysistunnossa käsiteltiin tänään ajankohtaisselontekoa turvallisuusympäristön muuttumisesta. Asiasta perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoron pitänyt perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio katsoo, että Nato-jäsenyyden hakeminen olisi perusteltua pikemminkin nopeasti kuin hidastellen.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio katsoo, että lähihistoriassa on yleisesti toivottu internetin ja uusien kommunikaatiomahdollisuuksien lähentävän ihmiskuntaa sananvapauden ja sivistyksen hengessä. Samaan aikaan kommunikaation ja yhteisymmärryksen tielle on kuitenkin noussut lisää esteitä mediamonopolien, valtiollisten toimijoiden ja some-kuplien kautta.

– Neuvostoliiton hajottua monet toivoivat, että Venäjästä kehittyy muita valtioita kunnioittava demokratia. Georgian sota, Krimin valtaaminen ja nyt Ukrainan sota ovat kuitenkin osoittaneet, että Venäjä on valmis loukkaamaan naapureidensa suvereniteettia ja koskemattomuutta, Tavio sanoi tänään täysistunnossa.

Länsimainen vapaus on puolustamisen arvoinen

Tavion mukaan Suomen tulee itsenäisyytensä turvaamisen kautta tavoitella vapaana länsimaana pysymistä. Länsimainen vapaus ja moniääninen demokratia on kaikin tavoin puolustamisen arvoinen ja rauhaa parhaiten rakentava valtiomalli.

– Venäjältä olemme nähneet, mihin kauheuksiin ja ihmisoikeuksien polkemiseen vallan keskittyminen johtaa. Oppositiolle ei anneta tilaa, ja valtiojohdon valheet muutetaan ainoaksi julkilausuttavaksi totuudeksi, jopa vankeusrangaistuksen uhalla, Tavio totesi.

– Pidempään rakennetun aivopesun ja vallan keskittämisen vuoksi Venäjän kansa ja koneisto taipuu nyt naapurimaansa kaupunkien pommittamiseen raunioiksi ja siviilien silmittömään tappamiseen, jos vain hallitseva diktaattori katsoo sotimisen palvelevan omia intressejään, Tavio jatkoi.

Naton ulkopuolelle jääminen olisi riskialtista

Tavio arvioi, että Suomen jääminen Naton ulkopuolelle olisi pitkällä aikavälillä riskialtista. Naton turvatakuut voivat turvata Suomen koskemattomuuden. Tavion mielestä on tärkeää havaita ero Nato-jäsenyyden ja EU-jäsenyyden luonteen välillä, sillä EU:lla ei ole roolia Suomen suvereniteetin puolustamisessa.

– Brysselin byrokraattiarmeija taistelee pikemminkin jäsenmaiden itsenäisyyttä vastaan kuin jäsenmaiden itsenäisyyden puolesta. On hyvä pitää mielessä, että kun Nato-jäsenyys sitoisi meitä länteen ja turvaisi koskemattomuuttamme, se mahdollistaisi Brysselin byrokraattikoneen supistamisen, Tavio sanoi.

Nato-jäsenyyttä ajateltava vuosikymmeniksi eteenpäin

Tavion mukaan Nato-jäsenyyden hakeminen näyttää perustellulta pikemminkin nopeasti kuin hidastellen. Nato-jäsenyyttä ei kuitenkaan tule ajatella vain akuuttiin maailmantilanteeseen, vaan vuosikymmeniksi eteenpäin.

– Nato-jäsenyyden hakeminen yhdessä Ruotsin kanssa olisi enemmän kuin toivottavaa, mutta emme saa emmekä voi olla riippuvaisia Ruotsin valinnoista, Tavio sanoi.

– Suomen ei tule millään muotoa ottaa riskiä ajautumisesta Venäjän etupiiriin, Tavio päätti puheenvuoronsa.

Suomen Uutiset