Perussuomalainen kansanedustaja Mari Rantanen asettui voimakkaasti tukemaan Suomen Nato-jäsenyyttä turvallisuusympäristön ajankohtaisselonteosta käydyssä keskustelussa eduskunnassa.

– Meillä on edelleen vahva ja uskottava puolustus sekä yleinen asevelvollisuus, mutta hyötyisimme eritoten siitä, ettei puolustustamme koeteltaisi enää. Nato-jäsenyyden erityinen hyöty tuleekin juuri pidäkkeestä, Mari Rantanen sanoo.

Sinisilmäisyyteen ei ole varaa

Rantanen kehottaa hallitusta siihen, että turvallisuusympäristössä tunnistetut aukot esimerkiksi rajanylitysten, ulkomaalaisten kiinteistökauppojen ja Suomen kansalaisuuden myöntämisen kohdalla kurotaan umpeen.

– Sinisilmäisyyteen ei ole enää varaa sen enempää rajavalvonnassa kuin EU- tai ETA-alueen ulkopuolisten maa- ja kiinteistökaupassakaan. Meillä on suorastaan maailmaahalaava kansalaisuuspolitiikkaa. Meillä ei voi olla rakoja yhdelläkään sektorilla, jota ei-ystävällismielinen valtiollinen toimija voisi käyttää hyödykseen.

Selonteon vastausta ei saa venyttää

Puheenvuoronsa lopuksi Rantanen viestittää Nato-kantansa selväsanaisesti siteeraamalla suomalaiselta sotilaalta kuulemaansa lausahdusta.

– Kuulin muutama päivä sitten erinomaisen luonnehdinnan suomalaiselta sotilaalta: ”Paras päivä liittyä Natoon oli eilen.” Näin ollen toivon, että selonteon vastausta ei venytetä tässä talossa ja valtionjohto toimii ripeästi ja päättäväisesti.

SUOMEN UUTISET