Kansainvaellus läpi Euroopan kohti Suomea alkoi Ylen Ykkösaamun haastattelusta syyskuussa 2015, kun pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoi antavansa oman kotinsa vuodenvaihteesta turvapaikanhakijoille, muistuttaa eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri.

Asiat on puhuttava niin kuin ne ovat tapahtuneet, Leena Meri sanoo. Ylen Ykkösaamun haastattelussa 5.9.2015 pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoi antavansa oman kotinsa vuoden vaihteesta turvapaikanhakijoille. Hän halusi rohkaista jokaista suomalaista avaamaan kotinsa turvapaikanhakijoille toivoen että siitä tulee jonkinlainen kansanliike, joka vapaaehtoisesti kantaa taakan turvapaikanhakijoiden sijoituksissa.

Sipilä korosti haluaan omalla toimellaan osoittaa vastuunkantoa ja sitä, että Suomi on monikulttuurinen maa. Kokoomuksen, SDP:n, Vihreiden ja Vasemmistoliiton puheenjohtajat kannattivat Sipilän avausta. Nämä viestit tulkittiin islamistisissa maissa kutsuksi, jota levitettiin luettavaksi facebook-sivustojen kautta miljoonille lukijoille. Tästä alkoi kansainvaellus läpi Euroopan kohti Suomea, muistutti eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri.

Sipilän hallituksen alkutaipaleella Kepu ja Kokoomus suhtautuivat hyvin nihkeästi perussuomalaisten esityksiin suitsia haittamaahanmuuttoa. Turvapaikkapoliittinen 80-kohtainen toimenpideohjelma jäi puolitiehen. Nykyinenkin Sipilän hallitus yhdessä punavihreän opposition kanssa ovat nyt tyrmäämässä ja vesittämässä perussuomalaisten esitykset suitsia haittamaahanmuuttoa rasistisina ja ihmisoikeuksia polkevina.

Turussa tapahtuneen terroriteon on nyt viimeinkin herätettävä maan hallitus konkreettisiin lainsäädännöllisiin ja muihin toimiin, jotta syyttömiin sivullisiin kohdistuva terroriaalto saadaan katkaistua.

– EU:ssa Suomen on kannatettava ja edistettävä puheenjohtaja Jussi Halla-ahon esitystä, että Välimeri suljetaan laittomalta maahanmuutolta ja kriminalisoidaan salakuljettajia avustavien järjestöjen toiminta sekä tehdään järjestelykeskukset Välimeren etelärannalle. Halla-ahon esitystä ovat kannattaneet monet EU-maiden johtajat aina Ranskan presidentti Emmanuel Macronista Saksan sisäministeriin saakka.

Kansallisella tasolla turvapaikanhakijoiden virta turvallisten maiden kuten Ruotsin kautta on katkaistava. Turvapaikkahakemukset on käsiteltävä ripeästi, käsittelyn aikana turvapaikanhakija ei saa poistua vastaanottokeskuksista ja kielteisen päätöksen saaneet on poistettava maasta viipymättä.

Maasta poistamista odottavia henkilöitä ei saa laskea vapaalle jalalle, koska riski yleiselle turvallisuudelle on ilmeinen. Tätä todellista ongelmaa ”ei saa pois halaamalla eikä sitä voi vaientaa kuoliaaksi”. korosti ryhmän puheenjohtaja Leena Meri.

Suomen Uutiset