Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetissa suomalainen tulee ensin. Perussuomalaisten vaihtoehto parantaa kansalaisten ostovoimaa lähes 700 miljoonalla eurolla. Samalla Perussuomalaiset ottaisi­vat valtiolle 193 miljoonaa euroa vähemmän velkaa kuin hallitus.

Livelähetys tiedotustilaisuudesta:

Perussuomalaiset ovat valmiita säästämään ensisijaisesti maahanmuutosta, kehitysavusta, yritys­tuista ja poliittisesta kähminnästä.

Valtion velkaantuminen pysäytettävä

Vaihtoehdossa perussuomalaisten ehdottamat maahanmuuton säästöt kertautuvat useampien yhteiskunnan alojen kuten terveydenhoidon, sosiaaliturvan ja oikeuslaitoksen resursseissa.

– Säästöt ovat todellisuudessa monin kerroin suurempia kuin seuraavan vuoden budjettitalouden välittöminä säästöinä on esitetty. Tämän vuoksi perussuomalaisten vaihtoehtobudjetilla kiihtyvä valtion velkaan­tuminen pysäytetään, eikä valtion omaisuutta ole tarvetta myydä kertaluontoisten menojen vuoksi, eduskuntaryhmän tiedotteessa todetaan.

Autoilun hinta pidettävä kohtuullisena

Perussuomalaiset puolustavat suomalaista yksityisautoilijaa ja yrittäjää perumalla polttoaineveron korotuksen.

– Tahdomme pitää autoilun hinnan kohtuullisena.

Kansallismieliseen ja oikeudenmukaiseen politiikkaan kuuluu vähäosaisten, sairastuneiden ja syr­jäytyneiden suomalaisten auttaminen. Perussuomalaiset tahtovat panostaa mm. hoitopalveluiden resursseihin, omaishoidon tukemiseen, sisäilmaongelmien ratkaisemiseen, lääkekorvauksiin ja ulos­otossa olevien auttamiseen takaisin tasapainoon.

– Perussuomalaiset tekevät talouspolitiikkaa suomalainen työ ja yrittäminen edellä. Sillä tavoin tuem­me maamme talouden vahvistumista ja kilpailukykyä.

Turvallisuutta ja maaseutua tuettava

Lisäresursseja esitetään myös kotimaan turvallisuudesta huolehtiville poliisille, rajavartiolaitokselle ja hälytyskeskuksille.

– Perussuomalaiset ovat suomalaisen maaseudun puolella ja esittävät pienviljelijöille lisää tukea sekä lisäpanostusta lomitusjärjestelmän turvaamiseen. Tehdään yhdessä parempi Suomi!

Vaihtoehtobudjetti ladattavissa täältä (pdf) >

SUOMEN UUTISET