Suomen työttömyysaste oli kesäkuussa 9,2 prosenttia. Työttömyysaste nousi yli prosenttiyksiköllä viime vuoden kesäkuusta, jolloin se oli 7,8 prosenttia. Työttömiä työnhakijoita oli Tilastokeskuksen mukaan 258 000, joka on 42 000 enemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysasteen kausi- ja satunnaisvaihteluista tasoitettu trendi oli 8,6 prosenttia.

– Hallituksen on tehtävä kaikkensa työttömyyden alentamiseksi ja työllisyyden parantamiseksi. Ja tämän on tapahduttava nopealla aikataululla, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström muistuttaa.

Kotimaista energiaa

Perussuomalaiset ovat esittäneet lääkkeeksi mm. energiapolitiikan täyskäännöstä ja lupabyrokratian purkamista.

– Lopetetaan nykyinen, lähinnä venäläisiä hyödyttävä energiapolitiikan teko ja otetaan tavoitteeksi kohtuuhintainen, kotimainen energia. Maassamme on kysyntää energiatuotteille 8,5 miljardin euron edestä, jota emme verotuksen, tukipolitiikan, sääntelyn ja infran puutteellisuuden takia pysty kotimaisin voimin täyttämään. Energiantuotannon kotimaisuusasteen nostaminen edistäisi Suomen talouskasvua ja synnyttäisi kymmeniätuhansia uusia työpaikkoja, Lindström painottaa.

Tukea yrittäjille

Lindström huomauttaa, että talouskasvun parantaminen vaatii myös elinvoimaisen yrityssektorin.

– Tarvitsemme uusia toimia yrittäjyyden tukemiseen. Aloittavia ja kasvavia yrityksiä on tuettava verotuksellisesti nykyistä paremmin esimerkiksi nostamalla alv:n alarajaa 20 000 euroon ja niin sanotun huojennusalueen katon nosto 40 000 euroon, Lindström esittää. 

– Lisäksi hallituksen olisi ryhdyttävä todellisiin toimiin pöhöttyneen lupabyrokratiamme ketteröittämiseksi. Ei ole kenenkään etu, että järkevät investoinnit seisovat pahimmassa tapauksessa vuosia lupa- ja valitusprosessien takia.

Vaaditaan nopeita toimia

Perussuomalaiset pitävät työttömyystilannetta todella huolestuttavana, koska yleensä kesätöiden vaikutus näkyy positiivisella tavalla työttömyysluvuissa. Nyt ei niin näytä olevan. 

– Vaadimme hallitukselta päättäväisyyttä ja rohkeutta ryhtyä kiireisiin toimiin työttömyyden kasvun taittamiseksi.PS VERKKOTOIMITUS