Valtiovarainministeri Riikka Purra kirjoittaa sosiaalisen median kanavillaan kiristyvästä tilanteesta Suomen itärajalla. – Näistä ei-niin-yllättävistä mutkista huolimatta toimivat ja vaikuttavat keinot kyllä löydetään.

Suomen itärajalle on viime päivinä saapunut runsaasti turvapaikanhakijoita ja tilanne on poikkeuksellinen. Venäjän hybridivaikuttamiseen viittaavan toiminnan vuoksi Suomi on jo sulkenut neljä raja-asemaa Kaakkois-Suomessa.

Hallitus on pyrkinyt edistämään uusia rajoitustoimia itärajalla. Uusista rajoituksista ei kuitenkaan päästy päättämään tänään. Mediatietojen mukaan apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen pysäytti rajoitustoimia kiristäneen hallituksen esityksen turvapaikan hakijoiden oikeuksiin liittyvistä syistä.

”Muita vaihtoehtoja ei ole”

Valtiovarainministeri Riikka Purra kirjoittaa sosiaalisen median kanavillaan kiristyvästä tilanteesta. Purra vakuuttaa, että Suomeen kohdistuva painostusyritys on hyödytöntä.

– Keinot kyllä löydetään. Suomea ei voi painostaa. Sen, mitä mieltä olen pahimmillaan tuhoisasta, irrationaalisesta ja moralistisesta sinisilmäisyydestä, olen kertonut sadat kerrat. Huutomerkein ja ilman. Kyllä te tiedätte.

– Nyt sanon vain, että näistä ei-niin-yllättävistä mutkista huolimatta keinot kyllä löydetään. Toimivat ja vaikuttavat keinot. On aivan pakko eikä muita vaihtoehtoja ole, Purra kirjoittaa.

SUOMEN UUTISET