Hallintovaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Mauri Peltokangas (ps.) huokaisee helpotuksesta, kun hallitus puuttuu maahanmuuttopolitiikkaan vihdoin kovalla kädellä. Hän odottaa tulevan kevään maahanmuuttoon liittyviä hallituksen esityksiä saapuvaksi hallintovaliokuntaan suurella mielenkiinnolla.

– Perussuomalaiset ovat olleet aina oikeassa, mitä tulee maahanmuuttopolitiikan suuntaan, Mauri Peltokangas toteaa ja kysyy:

– Miksei meitä ole kuunneltu jo aiemmin? Nyt hallitus tekee ne tehtävät, jotka sen pitääkin.

Jatkoa kesän 2022 suurelle työvoitolle

Peltokangas muistuttaa, että kesän 2022 itärajan sulkemisen mahdollistavat kirjaukset ovat pitkälti silloisten oppositiopuolueiden, etunenässä perussuomalaisten ansiota. Hän kiittää kuitenkin myös muita hallintovaliokunnan silloisia jäseniä hyvästä yhteistyöstä. Peltokangas toimi hallintovaliokunnassa tuolloin rivijäsenenä, ja hallintovaliokuntaa johti nykyinen valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.).

– Saimme ajettua silloisen hallituksen esitykseen läpi sellaisia kirjauksia, jotka olivat silloin ja ovat yhä edelleen kansalliselle turvallisuudelle todella tärkeitä. Aiomme jatkaa samalla linjalla nyt myös hallituspuolueena, Peltokangas toteaa.

Olemme nähneet tarpeeksi

Peltokangas painottaa, että hänen mielestään maahanmuuttopolitiikan rajullekin kiristämiselle on olemassa painavat perusteet. Hän muistuttaa, että ympäri Eurooppaa ja jopa meillä Suomessa on jouduttu kärsimään huonon maahanmuuttopolitiikan seuraamuksista.

– Tapauksia on jo niin runsaasti, että kaikkien luettelemiseen menisi koko päivä. Ehkä kaikkein räikeimpinä esimerkkeinä meillä täältä Suomesta on Oulun raiskausaalto vuonna 2018 ja Turun jihadistisessa mielessä tehty terroristi-isku vuonna 2017. Tällaiset tapaukset eivät saa toistua ikinä. Nyt meillä on käsissämme uusi tilanne itärajallamme, Peltokangas sanoo ja toteaa:

– Olemme nähneet tarpeeksi, nyt on korkea aika toimia.

Kiitosta hallitukselle

Peltokangas on silminnähden onnellinen tutkiessaan Petteri Orpon hallituksen hallitusohjelmaa, joka on perussuomalaista maahanmuuttopolitiikkaa pullollaan. Hän on huojentunut siitäkin, että Suomella on toimintakykyinen hallitus, joka myös toimii.

– Pitäkää kahvoista kiinni! Keväällä sisäministeri Mari Rantanen tuo esitykset eduskunnalle. Sitten alamme myös hallintovaliokunnassa paukuttamaan nuijaa pöytään ja asioita eteenpäin kovalla tahdilla. Suomalaisten turvallisuuden edunvalvonta on siellä kunniatehtävämme, Peltokangas julistaa.

Suomen Uutiset