Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen lupaa paljastaa vaalien alla puolueen jäseniä huolettavat porsaanreiät. Putkonen kertoi asiasta Työmiehen tuumaustunnilla torstaina perussuomalaisten puoluetoimistossa.

Ensimmäisenä tulilinjalla ovat maahanmuuton tuottamat kustannukset. Iltalehti kyseenalaisti hiljattain Putkosen esittämän arvion, jonka mukaan maahanmuutto tuottaa kustannuksia yli miljardin euron edestä. Arvio tehtiin sen perusteella, miten kuluja oli arvioitu Turun kaupungissa. Iltalehden kirjoittelu kannusti perkaamaan rahareiät tiheämmällä kammalla.

– Tässä on yksi dokumentti siitä, kun olemme kiistelleet julkisesti siitä, mitkä ovat oikeita lukuja. Tässä on Kelan tutkimus, jonka mukaan maahanmuutto aiheuttaa 800 miljoonan euron ja joidenkin laskujen mukaan jopa yli miljardin kustannukset. Ja tämä on yksin Kelasta, Putkonen sanoi.

Ympäristökuprut kuriin

Putkonen lupaa paljastaa myös EU:n ympäristömääräyksiin liittyvät kuprut. Yksi esimerkki on jätevesiasetus (ns. ”paskalaki”), joka pitäisi perua ensi tilassa.

– Tämä on yksi esimerkki ympäristölaeista, joilla ei ole mitään ympäristöperustetta, vaan joka on tehty yritysten hyväksikäytettäviksi, Putkonen totesi.

Putkosen mukaan se on yksi esimerkki laista, jolla ei ole mitään pitävää perustetta, mutta jota yritykset käyttävät häikäilemättä hyväkseen.

Toinen on tuulivoiman syöttötariffi, joka tuottaa suuria tuottoja yrityksille kansan kustannuksella. Putkonen kertoi, kuinka mafia on löytänyt tuulivoimasta keinon sijoittaa eli pestä rahojaan.

Putkosen mukaan täytyy selvittää, onko mafia pesiytynyt myös suomalaisiin tuulivoimahankkeisiin.

– Pääministeripuolueena me esittäisimme uudenlaista ympäristöpolitiikkaa. Meidän mielestämme sottaajat siivoavat jälkensä, kuten meidän kanssa vahvasti kilpailevat Kiina ja Intia, Putkonen painotti.

Ohessa tuumaustunti kokonaisuudessaan:

Veli-Pekka Leskelä