Perussuomalaisten kansanedustaja Minna Reijonen on tehnyt kirjallisen kysymyksen siitä, kuinka jatkossa huolehditaan Postin toimipisteiden ajantasaisista tiedoista niin, ettei lähetyksiä tarvitse noutaa jopa kokonaan toisesta kunnasta, kuten nykyään joskus tapahtuu.

Postin toimintoja on tarjolla asiamiespalveluna kauppojen ja muidenkin liikkeiden tiloissa. Postipakettia ei enää tarvitse välttämättä noutaa varsinaisesta Postin toimipisteestä, vaan paketti voi tulla esimerkiksi läheisen kaupan toimitiloihin, joka toimii yhteistyössä Postin kanssa asiamiespisteenä.

– Kansalaisilta tulee palautetta, ettei paketti aina ohjaudu lähimpään toimipisteeseen, vaan ohjautumista on tapahtunut jopa eri kuntaan. Samoin on aiheuttanut ihmettelyä se, että vaikka lähimmässä paketin hakupaikassa olisi ollut tilaa uusille paketeille, on paketti ohjautunut paljonkin kauemmaksi. Tätä on tapahtunut varsinkin kuntaliitoskunnissa ja silloin, kun on tullut käyttöön uusia noutopisteitä, kertoo Minna Reijonen.

Moni mieluummin odottaisi kauemmin

Ajantasaiset tiedot palvelupisteiden paikoista ovat tärkeitä, samoin tiedon välittyminen siitä, onko lähetyksille vapaita paikkoja.

– Moni mieluummin odottaisi pakettia vähän kauemmin kuin joutuisi hakemaan sen jopa toisesta kunnasta, Reijonen toteaa.

Reijonen teki ministerille kirjallisen kysymyksen siitä, kuinka huolehditaan Postin toimipisteiden ajantasaisista tiedoista niin, että kansalaiset saavat Postin palveluita nimenomaan heitä lähinnä olevista paikoista eikä lähetyksiä ohjaudu esimerkiksi kokonaan toiseen kuntaan asti haettavaksi, vaikka toimipisteissä olisi tilaa myös lähellä.

Suomen Uutiset