Koronarokotukset ovat olleet Suomessa käynnissä pitkän aikaa. Kunnat hoitavat rokottamisen, mutta kuntien kyky hoitaa rokotuksia vaihtelee paljon. Asiasta kirjallisen kysymyksen tehnyt perussuomalaisten kansanedustaja Minna Reijonen haluaa tietää, miten rokotukset hoidetaan jatkossa tasapuolisemmin.

Ajoittain on ollut vaikeuksia saada riittävää määrää tarvittavia rokotteita tai rokottajista on ollut pulaa. Useilla alueilla rokottamiseen on mukaan tullut nyt myös työterveys.

– Palautteen mukaan eri puolilla Suomea on hyvin erilaisia tilanteita, joka johtavat eriarvoisiin tilanteisiin, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Minna Reijonen.

Monenkirjavia käytäntöjä

Joissain kunnissa rokotukseen pääsee välittömästi, toisissa kunnissa voi joutua jonottamaan pitkiäkin aikoja. Osa perheistä on joutunut matkustamaan jopa satoja kilometrejä hankkiakseen perheelleen rokotuksia omassa kunnassaan.

– Osa kunnista ottaa vastaan myös eri paikkakunnan ihmisiä, osa vain oman kunnan väestöä. Käytännöt tuntuvat olevan hyvin vaihtelevia.

Reijonen teki ministerille kirjallisen kysymyksen, kuinka jatkossa aiotaan järjestää rokotusten hoituminen tasapuolisemmin koko Suomen alueella ja kuinka tilannetta seurataan.

Suomen Uutiset