Ruotsin suurin iltapäivälehti ja uutismedia Aftonbladet ei julkaise ruotsidemokraattien vaalimainoksia ensi syksyn valtiopäivävaalien yhteydessä.

Päätöksestä kertoi Aftonbladetin toimitusjohtaja ja vastaava päätoimittaja Sofia Olsson Olsén.

-Kyse on siitä, että arvostuksemme eivät kohtaa. Ruotsidemokraatit eivät arvosta kaikkia ihmisiä samalla tavalla, Olsson Olsén perusteli Ruotsin yleisradion Ekot-ohjelman haastattelussa.

– Tämä on ollut linjamme myös aiemmin ja päätin, että emme ota vastaan ruotsidemokraattien ilmoituksia seuraavienkaan vaalien yhteydessä.

Ruotsidemokraatit ovat maan kolmanneksi suurin puolue ja Olsson Olsénin mukaan sitä seurataan uutismielessä kuten muitakin puolueita. Ruotsidemokraattien jäsenet voivat edelleen saada julkaistuksi myös mielipideartikkeleita Aftonbladetissa.

Ruotsidemokraattien tiedottaja Joakim Wallerstein sanoo ”kunnioittavansa päätöstä osana sosiaalidemokraattien vaalikampanjaa, koska palkansaajajärjestö LO omistaa osan Aftonbladetia julkaisevasta yhtiöstä”.

– Jos sanomalehti yrittää estää puoluetta kertomasta sen omista tavoitteista, vaalien merkitys hämärtyy ja äänestäjän on yhä vaikeampi tehdä perusteltuja päätöksiä, Wallerstein jatkaa Aftonbladet-lehden haastattelussa.

Puolue on erittäin kovassa gallup-nosteessa. On mahdollista, että siitä tulee seuraavissa valtiopäivävaaleissa Ruotsin suurin puolue.

SUOMEN UUTISET