

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Ruotsidemokraatit panostaisivat kansalaisten ostovoimaan ja uusiin työpaikkoihin: ”Koronatonni jokaiselle ruotsalaiselle”
Ruotsi on kriisissä ja kaikki tekeminen pitää politiikassa nähdä tätä taustaa vasten. Tätä mieltä ovat Jimmie Åkesson ja Oscar Sjöstedt Dagens Nyheterin julkaisemassa mielipidekirjoituksessa. Ruotsidemokraattien varjobudjetti kasvattaisi jokaisen kansalaisen ostovoimaa ja loisi edellytykset uusille työpaikoille.
– Sosialidemokraatit panostavat mielellään moraaliposeeraukseen lisäämällä muovipussien, kodinkoneiden, jätteidenpolton, lentämisen ja autoilun verotusta. Mikään inhimillisen toiminnan alue ei ole turvassa uusien verotuskohteiden etsinnältä. Läiskitään veroa vaatteille ja kengille sekä kupilliselle kuumaa työmatkalla, kaikkea tätä suunnitellaan.
Näin julistavat ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson ja talouspoliittinen asiantuntija Oscar Sjöstedt Dagens Nyheterissä. Mielipidekirjoituksessaan he kertovat ruotsidemokraattien varjobudjetista, jolla koronapandemian aiheuttama talouskriisi selätetään.
Ostovoimaa, veronkevennyksiä ja turvallisuutta
Åkessonin ja Sjöstedtin mukaan tärkeintä on satsata kansalaisten ostovoiman kasvattamiseen, työpaikkojen luomiseen ja ylipäänsä talouskasvuun. Laajat ja tuntuvat verohelpotukset erityisesti työnantajille auttaisivat pitämään kiinni nykyisestä työvoimasta ja helpottaisivat rekrytoimaan uutta väkeä.
Panostukset oikeuslaitokseen lisäisivät kansalaisten turvallisuutta ja yleishyödyllisten tie- ja ratainvestointien aikaistaminen auttaisivat talousvaikeuksissa painivia kuntia.
“Koronatonni jokaiselle”
Välittömänä toimena yksityisen kulutuksen lisäämiseen ruotsidemokraatit antaisivat jokaiselle Ruotsin kansalaiselle 10 000 kruunua (950 €) puhtaana käteen. Alle viisivuotiaalle summa olisi 5 000 kruunua.
– Raha kuuluu kaikille, nuorille ja vanhoille, terveille ja sairaille, töitä paiskiville ja työttömille. Tuki ei saa vaikuttaa muihin tuloihin, tämä vähentää väärinkäytösten mahdollisuuksia ja hallinnon kustannuksia. Kaikki ovat kärsineet pandemiasta ja Ruotsi on vastuussa jokaisesta kansalaisestaan.
Talouden alasajo pysäytetään
Koronatonni tulisi maksamaan valtiolle 91,7 miljardia kruunua (8,7 miljardia euroa) vuonna 2021. Kulutusverot toisivat summasta takaisin valtiolle miljardi kruunua. Valtio velkaantuisi enemmän kuin voimassaolevalla demarihallituksen budjetilla. Tavoitteena on kuitenkin estää talouden laskeva kierre toimimalla mahdollisimman nopeasti ja siksi lisävelkaantuminen on hyväksyttävä.
Veronkevennysten sekä koronatonnin yhteisvaikutus lopettaisi Åkessonin ja Sjöstedtin mukaan talouden alasajon ja antaisi eväät uuteen nousuun. Koronatonnin vaikutus yksinään olisi ensi vuonna suurempi kuin veronkevennysten ja sen etuna valtiontalouden kannalta olisi määräaikaisuus, velkaelvytys on lopetettava niin pian kuin mahdollista.
Paluu budjettikuriin
Ruotsidemokraatit leikkaisivat varjobudjetissaan hallituksen monivuotisia hankkeita ja valtion tulo- ja menoarvio olisi siten tasapainossa ja lisävelanotto päättynyt vuonna 2023. Sen jälkeen valtion velkaa maksetaan pois pontevammin kuin istuvan hallituksen suunnitelmissa.
Ruotsidemokraatit haluavat leikata myös epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan kuluja.
– Myrskyn silmässä on hyvä muistaa, että aikanaan elämä palaa taas normaaliksi. Emme saa kuitenkaan antaa tämän kriisin mennä hukkaan. Meidän on vahvistettava valtiota, turvallisuutta ja kansaa. Me haluamme investoida Ruotsiin.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka budjettiylijäämä ostovoiman kasvattaminen mielipidekirjoitus valtion tulo- ja menoarvio koronatonni talouskriisi koronakriisi pandemia Oscar Sjöstedt veronkevennykset Jimmie Åkesson Varjobudjetti budjettikuri Ruotsidemokraatit
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Jimmie Åkesson Ruotsin budjettiesityksestä: ”Lässähtänyt pyttipannu – sekalainen keitos vasemmistoliberaalien mielitekoja”

Ruotsidemokraattien keinot selvitä koronakriisistä: ”Tärkeintä on aina asettaa oma kansa etusijalle”

Ruotsidemokraatit vaativat loppua löysäilylle: ”Ulkomaalaiset rikolliset ulos maasta tai säilöön”

Kesäkuun puoluegallup Ruotsissa: Demareiden koronakupla puhkesi – ruotsidemokraatit miesten ykkösvalinta

Ruotsissa sosiaalitukia nauttinut, sotarikoksista epäilty Irakin puolustusministeri palasi jälleen Ruotsiin – samalla rikosepäilyt katosivat

Ruotsin oikeistopuolueet: Rikosaalto on toinen pandemia – PS-edustajat huolissaan maahanmuuttajien väkivallan eskaloitumisesta

Jimmie Åkesson haluaa nähdä mustaa valkoisella yhteistyöstä kokoomuksen ja kristittyjen kanssa – Ruotsin seuraavaa hallitusta rakennetaan jo

Ruotsin nuorisotyöttömyys pahin 100 vuoteen

Ruotsidemokraattien Jimmie Åkesson: ”Vanhukset ja sairaat maksavat maahanmuuton hinnan”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.