Demarit ovat yllättäen heräämässä todellisuuteen ja vaativat lainsäädännön kiristämistä rikollisuuden riivaamassa Ruotsissa. Ei auta, sanovat ruotsidemokraattien johtohahmot Expressenin kommenttiartikkelissa. – Pyytäkää anteeksi kansalta sitä, että olette kerta toisensa jälkeen lakaisseet ongelmat maton alle, kirjoittavat puheenjohtaja Jimmie Åkesson ja oikeuspoliittinen asiantuntija Adam Marttinen.

Sosialidemokraattien myöhäinen herännäisyys saa Jimmie Åkessonin ja Adam Marttisen näkemään punaista. Pääministeripuolueen uskottavuus on ruotsidemokraattien joukoissa heikoissa kantimissa:

– Sosialidemokraateilla on ollut tähän asti korvat koristeina. Totta totisesti on asiallista, että he lopulta vaikuttavat kuulleen ehdotuksiamme. Se vain on ongelmallista, että noin paljon vahinkoa tehneen puolueen uskottavuus on nolla.

”Rikolliset ulos maasta tai säilöön”

Åkessonin ja Marttisen mukaan mahdollinen karkotus on aina otettava pöydälle, jos ulkomaalainen syyllistyy Ruotsissa rikokseen, josta on seurauksena vankeustuomio. Jos ulkomaalainen on syyllistynyt törkeään rikokseen, hänet on karkotettava siltä seisomalta. Jos karkotusta ei ole mahdollista toteuttaa välittömästi, konna on otettava säilöön.

– Sosialidemokraatit ovat löysäilleet maan johdossa ja luoneet perustan lisääntyvälle turvattomuudelle, eriytymiselle ja pelolle. Karkotuspäätöksen saaneet ulkomaalaiset eivät ole lähteneet minnekään, vaeltelevat vain ympäriinsä ja syyllistyvät uusiin rikoksiin. Kaikki tämä hallituksen ylenkatse ja vielä uhrien kärsimysten vähättely on todellakin hämmentävää.

Nyt tarvitaan selkärankaa

Åkesson ja Marttinen eivät lakkaa hämmästelemästä sosialidemokraattien kaksinaamaisuutta ja vaativat konkreettisia tekoja löysien sanojen taakse. Demarien olisi hyvä todistaa se, että he ovat tosissaan, kun sanovat ottavansa ulkomaalaisten tekemät rikokset vakavasti.

– Kantakaa vastuunne ja pyytäkää kansalta anteeksi sitä, että kerta toisensa jälkeen olette lakaisseet ongelmat maton alle. Osoittakaa edes jonkinlaista itsekunnioitusta ja ryhtykää tuumasta toimeen. Vasta sitten sananne voidaan ottaa vakavasti.

SUOMEN UUTISET