Omista kansalaisista huolehtimiseen tarvittaisiin nyt kaikki mahdolliset resurssit mutta kansainvaellus Ruotsiin jatkuu entiseen malliin. – Kaikki kohtuuden rajat on ylitetty ja maa tarvitsee vastuullisen ruotsidemokraattisen hallituksen, kirjoittaa Jimmie Åkesson Aftonbladetin mielipidesivulla.

Vuonna 2015 Ruotsi sääti sosialidemokraattisen pääministeri Stefan Löfvenin johdolla tilapäislait, joilla pakolaistulvaa pyrittiin rajoittamaan. Vain paria kuukautta aikaisemmin Löfven oli julkaissut kohtalokkaan lausuntonsa ”Minun Eurooppani ei rakenna muureja”.

– Hallitus on palaamassa lähtöruutuun. Maahanmuutto lisääntyy jälleen ja se tapahtuu tilanteessa, jossa hyvinvointiyhteiskunnan säilyttämiseen tarvitaan enemmän resursseja kuin koskaan, toteaa ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson Aftonbladetissa.

”Maahanmuutosta valtavat vahingot”

– Maahanmuuttoon liittyvät harhaluulot sen ongelmista puhumattakaan ovat aiheuttaneet maallemme valtavaa vahinkoa. Sukupolvet meidän jälkeemmekin joutuvat kohtaamaan punavihreän hallituksen ja sen kokoomusedeltäjän tolkuttomuudet.

Åkessonin mukaan poliittinen korrektius on laitettu tosiasioiden edelle ja se on osoittautunut todella ongelmalliseksi. Ruotsin hyvinvointi on rakennettu ”tee velvollisuutesi, niin voit vaatii osuutesi” -periaatteella, mutta tämä ei enää päde. Vika ei ole heidän, jotka etsivät Ruotsista parempaa elämää, vaan vaan vastuuttomien päättäjien, jotka ovat sallineet kaiken mennä pieleen.

– Maassamme ei ole tarpeeksi kouluja, töitä tai asuntoja kattamaan vastuuttoman politiikan seurauksia. Sitä vastoin meillä on pitkä lista velvollisuuksia ja haasteita, jotka kaatuvat suoraan kuntien syliin ja nakertavat yhteistä hyvinvointiamme.

Kiittämättömyys on maailman palkka

– Hinnan kaikesta tästä maksavat vanhukset, sairaat ja palkansaajat, jotka ovat kaiken ikänsä ponnistelleet elämässään ja näkevät hyvinvointiyhteiskunnan romahtavan juuri silloin, kun he sitä kipeimmin tarvitsevat.

– Kun nyt tarvitsemme täydellisen stopin turvapaikkojen jakelulle, niin hallitus kiirehtii juuri päinvastaiseen suuntaan. Tämä on uskomatonta, Åkesson sanoo.

Hallitus on Åkessonin mukaan täysin vailla inhimillisyyttä ja oikeudenmukaisuutta asettaessaan muiden maiden kansalaisten hyvinvoinnin omien kansalaisten pärjäämisen edelle. Kun pandemia on ohi, vastuuttoman politiikan seuraukset näkyvät kaikessa koruttomuudessaan.

– Hallitus on ylittänyt kaikki säädyllisyyden rajat ja maa tarvitsee nyt uuden, vastuullista ruotsidemokraattista politiikkaa noudattavan hallituksen.

SUOMEN UUTISET