Ruotsin ylijäämäinen valtiontalous on koronan myötä historiaa. Hallitus satsaa vuoden 2021 tulo- ja menoarviossaan yhteen sun toiseenkin hankkeeseen ja ottaa lisää velkaa. Työpaikkoja luvataan luoda 75 000 henkilölle. Ruotsidemokraattien puheenjohtajan mielestä lopputulos on lässähtänyt pyttipannu.

– Luonnollisista syistä budjetti heijastaa koronakriisiä. Siitä huolimatta kyseessä on vasemmistoliberaalien puolueiden rakkaimmista aineksista kyhätty soppa, joka on mahdollista keittää kokoon, kun hintalapusta ei niin tarvitse välittää, kirjoittaa ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson Facebookissa.

– Tuloksena syntyy lässähtänyt pyttipannu, joka tuskin antaa Ruotsille sitä lentävää lähtöä uuteen nousuun, jota yritykset, työpaikat ja turvallisuustilanne nyt edellyttävät.

Varjobudjetti tulossa

Ruotsidemokraatit julkaisevat oman varjobudjettinsa parin viikon kuluttua. Esitys tulee olemaan mielenkiintoinen siksikin, että siitä voidaan lukea Ruotsin suunta siinä tapauksessa, että ruotsidemokraatit nousevat hallitusvaltaan kahden vuoden sisällä.

– Ruotsi on kriisissä tässä ja nyt. Pandemian seurauksena yrityksiä kaatuu ja työpaikkoja häviää. Hoitohenkilökunnan viimeisetkin resurssit on otettu käyttöön. Turvattomuus kasvaa ampumisten ja räjähdysten myötä.

– Kun julkaisemme oman budjettiesityksemme, keskitymme näihin oikeisiin ongelmiin ja kerromme, miten ne ratkaistaan. Ruotsi voisi saada todellisen lähtölaukauksen uuteen huomiseen, ruotsidemokraatit painottavat.

SUOMEN UUTISET