Salafisteille maailma on kaksijakoinen paikka. Se on joko halal tai haram, puhdas tai saastainen.
Salafistit pyrkivät manipuloimaan erityisesti lapsia sekä nuoria ovat ja tässä aseena ovat erityyppiset koraanikoulut.
Yksiulotteisen maailmankuvan tuputtaminen on ollut mahdollista ”vääräuskoisen” ruotsalaisen yhteiskunnan avokätisellä, yhdistyksille tarkoitetulla tuella.

Ruotsin Maanpuolustuskorkeakoulun salafismia ja salafistista jihadismia käsittelevässä raportissa kuvaillaan yksityiskohtaisesti menoa ääri-islamistisessa rinnakkaisyhteiskunnassa. Raporttiin perehtyneen Expressen-lehden mukaan salafisteilla on omia erillisalueitaan ongelmalähiöiden sisällä muun muassa Göteborgissa, Örebrossa ja Tukholmassa.

Ruotsalaiset maksavat viulut

Islamistiset ääriainekset ovat pystyneet rakentamaan oman rinnakkaisyhteiskuntansa veronmaksajien rahoilla. Yhdistyksille tarkoitetuilla tuilla harjoitetaan viattomalta kuulostavaa ”läksyjen lukua”, mutta kulissin takana toimivatkin kovan linjan uskonnolliset koraanikoulut. Ja niiden ainoa tarkoitus on levittää ainutta oikeaa totuutta.

Absurdeinta on, että lystin maksajalla eli ruotsalaisella yhteiskunnalla ei ole mitään sijaa tässä radikaali-islamistien ajattelussa saatikka arjessa.

Tavoittelun kohteina lapset ja nuoret

Salafistit ponnistelevat ankarasti tavoittaakseen erityisesti lähiöiden lapset ja nuoret. Joillakin alueilla lasten läsnäolo koraalikouluissa on käytännössä pakollista. Raportin tehneet tutkijat kävivät läpi koraanikoulussa käytettäviä kirjoja ja lopputulema oli, että koululaisia ei opeteta kotoutumaan yhteiskuntaan saatikka kunnioittamaan ruotsalaisen yhteiskunnan sääntöjä.

Tyypillistä koraanikouluille on sekin, että pojat istuvat luokassa eturivissä ja tytöt ovat takarivin taaveina. Tanssin jytke ei kuulu oppitavoitteisiin, seksuaaliopetuksesta puhumattakaan. Se on tavallaan ymmärrettävää, sillä tytöille laitetaan huivi päähän jo yksivuotiaina ja yhdeksän vuotta täytettyään he ovat salafistisessa maailmassa aikuisia.

Maanpuolustuskorkeakoulun raportin mukaan salafistit ovat oivallisia hyödyntämään ruotsalaisten poliitikkojen hyväntahtoisuutta ja raporttiin haastatellun poliisin mukaan ääriliikkeellä onkin kahdet, täysin vastakkaiset kasvot.

Linkki Expressenin juttuun: https://www.expressen.se/ledare/naomi-abramowicz/salafister-forsoker-hjarntvatta-barn-och-unga-/

SUOMEN UUTISET