Perussuomalaisten puheenjohtajaehdokas, eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho esittää, että moskeijoiden ulkomaisen rahoituksen kieltämistä Itävallan mallin mukaisesti tulee selvittää. Itävallassa hyväksyttiin vuonna 2015 islamilaista radikalisoitumista ennaltaehkäisevä laki. Laki edellyttää, että maassa toimivat imaamit puhuvat saksaa ja kouluttautuvat Itävallassa.

– Suomalaisten poliitikkojen on ryhdyttävä tiukkoihin toimenpiteisiin turvallisuuden, suomalaisen kulttuuriperinnön ja hyvinvoinnin säilyttämiseksi. Myös Suomessa muslimivähemmistön radikalisoitumiseen on puututtava ennaltaehkäisevästi ja on selvitettävä, voisiko Itävallan mallin ottaa myös meidän lainsäädännössämme käyttöön, vaatii Terho.

Sampo Terhon mukaan radikaalin islamismin leviäminen tulee ottaa huomioon myös Helsinkiin suunnitellusta suurmoskeijasta päätettäessä, koska moskeijoissa sijaitsee muslimiyhteisön todellinen kulttuurinen, yhteiskunnallinen ja poliittinen valta.

– Lukuisat eurooppalaiset esimerkit ovat osoittaneet, että erityisesti muslimimaahanmuuttajien kotoutuminen on merkittävä haaste, joka on otettava maahanmuuttopolitiikassa huomioon. On sekä suomalaisten että maahanmuuttajien etu, että radikalisoitumiseen puututaan välittömästi, jatkaa Terho.

– Emme voi sulkea silmiämme ongelmilta, joilla on pahimmillaan vakavat seuraukset kansalaistemme turvallisuudelle.

SUOMEN UUTISET