Kolmas kerta toden sanoo, ainakin Sami Savion kohdalla. Savio oli vaaleissa perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaana kolmatta kertaa ja henkilökohtainen jytky tuli. Pirkanmaan vaalipiirin 5 267 äänestäjää päätti, että Savio lähtee edustamaan heitä eduskuntaan ja niin kävi.

– Fiilikset ovat hyvät, mutta sekavat, kuten varmaan monella muullakin eduskuntaan valitulla ensikertalaisella. Vaalityössä auttoi rautainen tukijoukko ja ahkera jalkatyö. Meidän vaalikoppi oli Tampereella auki ennen muita ja sulkeutui viimeisenä. Kiitos äänestäjille luottamuksesta, Savio kiittelee.

Talous keskiöön

Tampereen kupeessa Ylöjärvellä asuva Savio on diplomi-insinööri ja ekonomi. Kotona on vaimo ja kolme pientä lasta. Hikikarpalot mies vuodattaa sulkapalloilun parissa, mutta edessä lienee lajin vaihto. Uusi työ Helsingissä ja siellä olevat vanhat opiskelukaverit haastanevat miehen tenniskentälle.

– Ekonomia kiinnostaa paikka talousvaliokunnassa, mutta otan nöyrin mielin sen mikä annetaan. Omasta koulutuksesta on se hyöty, että ymmärrän talouden lainalaisuuksia. Eduskunnassa kuitenkin suuri osa asioista liittyy talouteen.

Velkaantuminen pysäytettävä

Savio tahtoo parantaa pienyrittäjien asemaa, jotta Suomeen saadaan lisää työpaikkoja.

– Se tapahtuu byrokratiaa purkamalla ja osittain verotuksen keinoin. Toinen tärkeä teema on velkaantumiskierteen pysäyttäminen. En halua, että lapset ja lapsenlapset joutuvat maksamaan raskaasti meidän velkaa.

Myös maahanmuuttopolitiikka kaipaa Savion mielestä tarkastelua ja hän ajaa vapautta kielivalintaan.

– Kielivalinnan vapaudesta saattaa tulla tällä vaalikaudella totta, sillä sitä varten meinataan kerätä uusi kansalaisaloite, Savio paljastaa.

Edustajat kansan pariin

Savio on oppinut kuntapolitiikassa sen, että asioita ei muuteta kuukausissa tai vuosissakaan vaan muutos parempaan kestää pidempään. Perussuomalaiset saivat eduskuntaan 38 paikkaa, joka kertoo Savion mielestä äänestäjien luottamuksesta.

– Ihmiset ovat olleet hyvin tyytyväisiä, kun perussuomalaiset ovat pitäneet oman linjansa ajamissaan teemoissa, vaikka rapaa on roiskutettu päälle. Pitkäjänteisesti ajetut selkeät tavoitteet ovat luoneet paljon uskottavuutta meidän politiikkaan.

Eduskunnassa Savio haluaa ajaa koko maan etua. Hänen mielestään liian monet kansanedustajat ovat etääntyneet kansalaisten normaalista arjesta.

– Tekisi hyvää, jotta kansanedustajat velvoitettaisiin käyttämään kuukaudessa tietyn ajan kansalaisten parissa, jotta realismi säilyy työssä. Viime vaalikaudellahan nähtiin esimerkiksi kokoomuksen osalta, että Laura Rädyn mielestä jokainen tienaa melkein 2 600 euroa kuukaudessa. Lisäksi kokoomuksen Sampsa Kataja kommentoi, että eduskunnan palkkiot ovat aivan liian pieniä.

Pitkäjänteistä työtä

Savio tähdentää, että omista teemoista huolimatta perussuomalaiset pystyvät tekemään kompromisseja kansakunnan etua ajatellen.

– Sen vuoksi meidän pitää mennä nyt hallitukseen ja kansakin vaatii sitä. Hallituksessa pystymme vaikuttamaan asioihin entistä paremmin. En odota, että saamme kerralla kaikki teemamme hallitusohjelmaan, mutta onneksi me osaamme ajaa ihmisille hyödyllisiä asioita pitkäjänteisesti, Savio luotsaa.

MIKA RINNE

Tagit