Ylen puoluekannatusgallup mittasi perussuomalaisille 19,3 prosentin kannatuksen. Kannatus on nyt korkeammalla kuin eduskuntavaaleissa 2011. Kannatusarvio kohosi kuukaudessa 1,3 prosenttiyksikköä. Päähallituspuolueiden alamäelle ei näy loppua. Kokoomus laski puoli prosenttiyksikköä ja SDP 0,6. Luvut eivät yllättäneet perussuomalaisten työmies Matti Putkosta. Puolueiden kannatuskehitys on hänen mukaansa ollut selkeästi ennustettavissa viime aikojen tapahtumista.

– Perussuomalaisten kannatus on ollut jo jonkun aikaa 18 prosentin tuntumassa. Nyt havaittu kannatuksen selkeä nousu on useiden asioiden summa.

Rauman telakan ahdinko

Putkonen nostaa ensimmäiseksi tekijäksi Rauman telakan ahdingon. Hallituksen tuhoisa teollisuuspolitiikka saattaa hänen mukaansa johtaa koko telakan alasajoon.

– Rauman tapahtumat ovat osoittaneet teollisuustyöntekijöille, että perussuomalaisten vaihtoehto suomalaisten työpaikkojen pelastamiseksi on ainoa realistinen vaihtoehto.

Kakuntekijät ja Soinin tupo-malli

Putkonen nostaa toiseksi keskeiseksi tekijäksi Timo Soinin tupo-mallin:

– Olemme ottaneet ns. kakuntekijöiden kannalta keskeiset asiat esiin. Puheenjohtaja Soini esitteli elo-syyskuun taitteessa oman tupo-mallinsa, joka olisi tuonut enemmän tilipussiin työntekijöille käteen jäävää rahaa kuin nyt esillä ollut malli, Putkonen muistuttaa.

Malli olisi Putkosen mukaan edistänyt suomalaisten yritysten kustannuskilpailukykyä varsinkin pk-sektorin osalta.

– Työn sivukulut, työeläkemaksut ja työttömyysvakuutusmaksut olisivat laskeneet yhteensä 2,5 prosenttia, Putkonen täsmentää.

Sammon ryöstö

Kolmanneksi merkittäväksi tekijäksi Putkonen nostaa Nokian. Hän kuvaa Microsoftin yritysostoa nykyajan Sammon ryöstöksi:

– Kepulaistaustaisen Jorma Ollilan avulla Suomen nykyisen hallituksen keskeisen ministerit ovat olleet tällä rosvoretkellä mukana. Varsinkin liikenneministeri Merja Kyllönen on kunnostautunut Ollilan siipien suojissa rakentamaan kyttäysjärjestelmiä, joilla edelleen rahastettaisiin Suomen kansalaisia. Kolmen edellisen sekä nykyisen hallituksen kautta on tähän yhtiöön pumpattu yli 1,5 miljardia euroa. Nykyinen hallitus jatkaa edelleen tämän puhalluksen rahoittamista.

SDP:n alamäki ei ole enää pysäytettävissä.

– Näistä syistä johtuen on varsinkin sosiaalidemokraattien alamäen suunta vahvistunut. Puolue tekee joka kuukausi uuden pohjanoteerauksen. Demareiden paatti ei enää käänny, Putkonen toteaa ja jatkaa:

– Ay-koneisto nikottelee SDP:n ajaman politiikan vuoksi pahasti. Aikanaan ay-liike oli aina se voima, joka pelasti SDP:n ahdingosta tiukan paikan tullen. Liikkeen voima on suureksi osaksi mennyttä. Johdosta ei enää löydy henkilöitä, jotka pistäisivät itsensä likoon peliin hallitusta vastaan ja puolustaakseen jäsenistönsä työpaikkoja ja toimeentuloa.

PS VERKKOTOIMITUS