Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo on ensin Suomen Kuvalehden haastattelussa ja sitten Uudessa Suomessa kehitellyt huimia salaliittoteorioita Venäjän osallisuudesta Jussi Halla-ahon valintaan. Perussuomalaisten nuorten entinen puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen ampuu Elon teoriat alas.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo perusteli hurjia Venäjä-väitteitään Uuden Suomessa näin:

”–Onhan se kaikille päivänselvää, että Venäjän toiminta eri maissa tältä osin on vahvistunut ja tietysti minun mielestäni pitää kysyä juuri se kysymys, että millä tavalla se vaikuttaa myös sitten Suomeen, millä tavalla se voi meillä täällä näkyä.

Elo huomauttaa, että yksi asia, jonka suojelupoliisi on nostanut esille, on se, että nuoriin yhteiskunnallisiin vaikuttajiin pyritään vaikuttamaan entistä vahvemmin.”

On totta, että Venäjä on pyrkinyt vaikuttamaan suomalaisiin nuorisopoliitikoihin, mutta näin on tapahtunut nimenomaan Simon Elon itsensä kohdalla – ei Jussi Halla-ahon, kirjoittaa Sebastian Tynkkynen Facebook-seinällään.

– Siksi on oman historian peittelyä kääntää tämä argumentti Halla-ahoa vastaan, jolla ei ole asian kanssa mitään tekemistä, Tynkkynen kirjoittaa.

Venäjän sosiaalisesta mediasta VK-palvelusta löytyy videoita, joissa Simon Elo osallistuu suoraan Putinin hallinnon alla olevalle nuorisoleirille Venäjällä.

Videokoosteen voi katsoa Tynkkysen seinällä.

Tynkkysen mukaan meidän pitäisi Simon Elon omalla logiikalla nyt vetää johtopäätöksiä siitä, että Uudella vaihtoehdolla on Venäjä-yhteyksistään tunnettu puheenjohtaja.

Tynkkysen mielestä Uusi vaihtoehto on ottanut politiikan likaisten temppujen työkalupakin käyttöönsä.

– Kun ei kannatusta muuten saa (0,7% uusimman gallupin mukaan), niin on pakko yrittää valheellisin keinoin hyökätä toisia vastaan. Ideana on, että heitetään aina joku toiselle vahingollinen spekulaatio ilmoille, ja toivotaan, ettei jäädä kiinni. Ja jos jäädään kiinni, niin laskelmoidaan, että huhumylly on jo ehtinyt tehdä tarpeeksi tuhoa, eikä hatusta vetäistyjä spekulaatioita enää voida ampua alas.

Ensimmäisen kerran Uusi vaihtoehto toimi näin syöttämällä medialle narratiivin, että Perussuomalaiset olisi kaapattu. Sitä tarinaa uutisoitiin muutama päivä, kunnes media huomasi, että heitä oli huijattu, Tynkkynen kirjoittaa.

– Kaappaussuunnitelma olikin ollut jo pidemmän aikaa tiedossa Soinin porukoilla ja he epäonnistuivat sen toteuttamisessa.

Uusi vaihtoehto jatkoi Tynkkysen mukaan huijaamista esittämällä A-studiossa arvelun, että Perussuomalaisten puoluekokouksessa olisi esitetty natsitervehdys lauantaina Halla-ahon valinnan yhteydessä. STT:n kuvaaja kuitenkin korjasi väitteen, että kuva, jota he käyttivät hyväkseen, oli otettu sunnuntaina käsiäänestyksen aikana.

Venäjän väitetty vaikuttaminen Halla-ahon valintaan on Tynkkysen mielestä samanlainen tyhjä spekulaatio, jota yritetään kaupata jo moneen kertaan huijatulle medialle.

Suomen Uutiset