Riikka Slunga-Poutsalo aloittaa kolmannen kauden perussuomalaisten puoluesihteerinä. Riikka valittiin jatkopestiin, vaikka puoluesihteerin vaali menikin toiselle kierrokselle.

Jyväskylän puoluekokouksessa puoluejohto on uudistunut, joten myös puolueen ohjelman toteuttaminen uudistuu tietyllä tavalla.

– Kaikkea tekemistä varmasti tehostetaan ja asioihin pyritään jatkossa reagoimaan nopeammin. Samoin nostetaan lisää kenttäväen eli jäsenistön ääntä kuuluville. Tässä yhteydessä voisinkin pyytää kaikkia päivittämään omat yhteystietonsa puoluetoimistolle, Riikka sanoo

Riikalla ja puoluejohdolla on edessään haastava tilanne, koska heti ensi vuonna ovat melko lähekkäin maakuntavaalit ja presidentinvaali. Sen jälkeen seuraavana vuonna on jälleen eduskuntavaalien aika.

Riikan mukaan maakuntavaaleihin valmistautuminen on jo alkanut

– Maakuntavaaleja ajatellen kuviot ovat kyllä selvillä. Kyllä tässä alkaa hahmottua, miten ne vaalit voitetaan. Presidentinvaalien samanaikaisuus voi olla tässä myös etu, koska perussuomalaisten oma presidenttiehdokas voi tuoda vetoapua myös maakuntavaaleihin.

ILKKA JANHUNEN