Keskusta petti jälleen EU-kriittiset kannattajansa äänestämällä tyhjää viime perjantain luottamusäänestyksessä hallituksen harjoittamasta EU-politiikasta, sanoo perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo.

Epäluottamusäänestyksessä oli kyse siitä, tukeeko eduskunta keskeistä EU-liittovaltiokysymystä, euroalueen yhteisvastuullista kriisinratkaisumekanismia.

– Esitin edellispäivänä julkisesti avoimen viiden kysymyksen listan suurimpien puolueiden kannoista, muun muassa maahanmuuton kustannusten leikkauksista ja duunareiden veroerojen ohjaamisesta eurooppalaisille pankkiireille hyvinvointimme turvaamisen asemasta. Kriisi EU:ssa ei ole vielä ohi, vaan tukipaketteja on tulossa lisää, Riikka Slunga-Poutsalo muistuttaa.

– Hallituspuolueiden kanta oli tiedossa. Kepun kanta oli iso pettymys, sillä puheenjohtaja Juha Sipilä on aktiivisesti markkinoinut vaihtoehtoa hallituksen harjoittamalle politiikalle. Nyt Kepu paljasti todellisen karvansa. Kepu osoitti perjantaina selkeästi olevansa näennäisvaihtoehto hallitukselle. Kepu on EU-politiikassakin nykyisen hallituksen politiikkaa tukeva kiltti sylikoira.

Demari, kokoomus ja
keskusta samoilla viivoilla

Slunga-Poutsalon mukaan eduskuntavaaleista on tulossa todelliset blokkivaalit.

– Ulostulot ja eduskunnan äänestykset todistavat laajemminkin, että demarit, keskusta ja kokoomus asettuvat samoille viivoille. Useimmiten ei pysty erottamaan, mistä puolueista eri ehdotukset tulevat. Ainoastaan perussuomalaiset poikkeavat joukosta. Meillä on omat teemamme, omat asiamme ja omat lelumme tässä hiekkalaatikossa, Slunga-Poutsalo painottaa.

– Perussuomalaiset eivät hyväksy yhteisvastuuta, eivätkä halua, että suomalaiset kantavat vastuuta ranskalaisten, italialaisten tai kreikkalaisten pankkiirien hyvinvoinnista pankkijärjestelmien tukemisen varjolla.

Suomelle kymmenien
miljardien lasku?

Perussuomalaiset ovat esittäneet, että jokaisella EU-maalla tulisi olla oma pankkikriisien ratkaisumekanismi.

– Suomen osuus suunniteltuun 55 miljardin rahastoon on minimissäänkin 1,2 miljardia euroa, mutta pahimmassa tapauksessa se voi olla kymmeniä miljardeja. Tämän rahaston tarkoitus on laittaa veronmaksajien piikkiin euroalueen kriisipankkien riskit. Kaikki nämä miljardit ovat pois suomalaisten hyvinvoinnin rahoittamisesta, puoluesihteeri varoittaa.

Kepu auttoi jo Kataisen hallitusta

Slunga-Poutsalon mielestä keskusta jatkaa tyylilleen uskollisesti puhuen toista mitä tosiasiassa tekee.

– Kepu on todellisuudessa politiikallaan luovuttamassa Suomen itsenäisyyden viimeisimmän lukon, itsenäisen taloudellisen päätösvallan, Brysselille. Tämä on loogista jatkoa Kepun EU-liittovaltiokehityksen aktiiviselle tukemiselle. Kepulle kiusallinen fakta on, että ilman puolueen ratkaisevaa tukea eduskunnassa Kataisen hallitus ei olisi saanut kirjattua EU-jäsenyyttä osaksi Suomen perustuslakia.