Kansanedustaja Mari Rantanen (ps.) kommentoi julkisuudessa vellovaa rasismikeskustelua.

Rantanen kirjoittaa:

”Nyt on rasismia ilmatila täynnä. Myös maassa, joka on maailman onnellisin ja yksi tasa-arvoisimmista tutkimusten mukaan.

Rasismia on Peppi Pitkätossu, Tuulen viemää, Frendit-sarja, suklaa-karkit ja Pekka-kortit.

Suomalaiset ovat pahoja. Puuro on pahaa. Kaikessa syrjitään.

Tosiasiassa Suomessa pääsee kouluihin ja työhön kunhan täyttää vaatimukset. Meillä on vapaa pääsy kaikilla mm poliisiksi ja palomieheksi, kunhan täyttää koulutukseen ja tehtävään vaadittavat vaatimukset. Ihonvärillä ja taustalla ei ole merkitystä, mutta se ei myöskään ole pelkkä peruste tulla valituksi. Sitä kutsutaan juurikin tasa-arvoksi.

Suomessa on nähdäkseni yksi Euroopan liberaaleimmista maahanmuuttolainsäädännöistä, jossa etuudet ovat varsin avokätiset ja ehdot kohtalaisen löperöt. Kansalaisuudenkin saa kuin manulle illallisen 4 vuoden oleskelun jälkeen.

Meillä on joka kunnassa erikseen maahanmuuttopalveluja, joiden sisältöä ei tarjota kantasuomalaisille. Kun Kreikasta tulee 15 henkilöä turvapaikanhakijoina, palkkaa kaupunki 13 työntekijää. Tällaisesta ”hoivamitoituksesta” voivat vain muun muassa vanhukset, vammaiset ja päivähoito haaveilla. Maahanmuuttajille tarjotaan jopa omia tupakastavieroitusryhmiä, nekin on saatava järjestettyä erikseen.

Meille voi myös jäädä kielteisen päätöksen jälkeen ja palvelut pelaa silti. Meille voi jäädä myös vaikka olisi syyllistynyt törkeään henkeen tai terveyteen kohdistuneeseen rikokseen tai seksuaalirikokseen, ne kun eivät ole perusteita karkoittaa.

Tänään on pöyristelty eduskunnan kyselytuntia myöden kuinka rasistinen maa Suomi on. Silti tänne on vuosien varrella innolla tultu ja oleskelulupia haettu. Viime vuonna oleskelulupia haettiin noin 80 000 kappaletta. Maassamme asui vuoden 2019 lopussa 412 644 vieraskielistä. Vieraskielisten määrä on 10 vuodessa lähes kaksinkertaistunut.

Vihervasemmisto taklaa asiaa erilaisilla väestösuhteita parantavilla ohjelmilla, säätämällä vihapuhelakeja ja lisäämällä maahanmuuttoa.

Ei kenelläkään ole tullut mieleen, että maahanmuuttopolitiikka olisi pielessä? Että sitä pitäisi uudistaa siten, että tullessaan tänne ei ihmiselle annettaisi mahdollisuutta elää sosiaaliturvan varassa ja tulkkien avulla koko elämäänsä? Että kansalaisuus ei ole ilmoitusasia? Että ihmiseltä vaaditaan osallistumista ja halua asettua maahan? Että rikolliset on poistettava maasta? Että laittomasti tänne ei voi jäädä? Ettei maahanmuuttajuus oikeuta erilaisiin tukiin kuin kantaväestölle tarjotaan? Ja että parasta rasismin ehkäisyä on varmistaa, että maahan tullaan oikeilla perusteilla ja että kansalaiset voivat päätöksiin luottaa? Ja että valtiovalta pitää huolta, ettei maahanmuutto ylitä kansakunnan sosiaalista ja taloudellista sietokykyä?”

SUOMEN UUTISET