

PS ARKISTO
Suuret EU-maat siirtyivät nopeasti perussuomalaisten linjalle – Purra: ”Jäsenmaissa ymmärretään, ettei uusi siirtolaisvyöry ole enää mahdollinen”
Afganistanin tapahtumien jälkeen monet suuret EU-jäsenmaat ovat nopeasti siirtyneet perussuomalaisten maahanmuuttopoliittiselle linjalle. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra katsoo, että laaja turvapaikanhakijakriisi olisi myös integraatiomyönteisten voimien kannalta huono asia, koska se lisäisi jäsenmaissa sellaisten puolueiden kannatusta, jotka eivät suhtaudu EU:hun positiivisesti.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra katsoo, että eduskunnan hyväksymä 750 miljardin euron elvytyspaketti muuttaa perustavasti Euroopan unionin toimintaa.
EU ottaa jättisumman rahaa markkinoilta lainana ja jakaa varat EU-budjetin kautta jäsenvaltioille, noin puolet avustuksina ja puolet lainoina. Massiiviselle rahanjaolle on ottajia. Myös Italian mafian uskotaan pyrkivän osille.
Purra pitää kehityssuuntaa huolestuttavana.
– Toimintaan tulee mukaan yhteisvastuut, velanotto, verotusoikeudet ja liittovaltiokehitys. Nyt EU:ssa on tarjolla elvytysrahaa, massiivista resurssia ikään kuin ilmaiseksi rahaksi monenlaiseen toimintaan.
– Edessä on nyt asioita, joita jäämme seuraamaan. Toistaiseksi emme tiedä, kuinka monta kesken päättyvää tietä rakennetaan Kreikkaan tai kuinka paljon Italian Mafia lopulta nettoaa, Purra kertoi Ylen Brysselin kone -ohjelmassa.
Liittovaltiokehitys etenee demokratiasta irrallaan
Suomalaisille elvytyspakettia on puolusteltu ja perusteltu Suomen viennin vahvistamisella. Perustelut ovat osoittautuneet kerta toisensa jälkeen tyhjiksi. Myös useat ansioituneet taloustieteilijät ovat kertoneet elvytyspaketin toimivan täsmälleen päinvastoin: järjestely heikentää Suomen vientiä.
Purra katsoo, että EU:n muutos liittovaltion suuntaan eteneekin jo demokratiasta irrallaan.
– Suomessa ei koskaan ole tehty päätöstä siitä, että olisimme sitoutuneet tällaiseen unioniin. Kansalaiset eivät ole päättäneet saati hyväksyneet tällaisia tulonsiirtoja. Suomi on järjestelyssä maksajapuolella ja maksajiksi ovat joutumassa tavalliset kansalaiset. Se sitten tarkoittaa keskiluokalle lisää veroja.
Perussuomalaisten linja on selkeä ja kirkas: puolue ei hyväksy tulonsiirtounionia eikä yhteisvastuiden lisäämistä. Keväällä perussuomalaiset teki eduskunnassa kaikkensa estääkseen elvytyspaketin läpimenon.
– Minä kannatan kaikissa oloissa Suomen itsenäisyyttä, suomalaisen demokratian ja kansallisen päätäntävallan ylläpitämistä. En halua eurooppalaista liittovaltiota, ja tiedän että suurin osa kansastakaan ei sitä halua, Purra sanoo.
EU kasvattaa toimivaltaansa hivuttamalla
Suomi on EU:ssa nettomaksaja. Liittovaltiossa kuitenkin uhattuna on muitakin asioita. Purra sanoo, että EU:sta on aiheellista puhua myös filosofisemmalla tasolla.
-Me olemme kansallismielinen puolue. Meidän mielestämme Suomen itsenäisyys ja se, että meillä on päätäntävalta omiin varoihimme sekä se, että voimme itse päättää asioistamme, on aivan ensiarvoisen tärkeää.
EU:ssa asiat ja toimivallan siirto edistyvät usein hitaasti hivuttamalla Brysselin suuntaan. Uusimpana esimerkkinä Purra nostaa esille EU:n metsästrategian, jolla EU pyrkii laajentamaan määräysvaltaansa Suomen metsiin.
Suomen osalta EU-metsästrategia voisi pahimmillaan tarkoittaa esimerkiksi metsien hakkuiden rajoituksia.
– Siinä vaiheessa, kun Bryssel haluaisi kertoa, mikä on suomalaisen lahopuun määritelmä tai minkä verran avohakkuita saisi tehdä, niin olemme jo ajautuneet vaarallisille vesille. Tietysti olen onnellinen, että tässä EU-metsäasiassa muutkin puolueet kuin perussuomalaiset ärähtivät EU:n suuntaan. Toivottavasti sama asenne näkyisi muissakin asioissa.
Suomea on usein sanottu EU:n mallioppilaaksi, siinä missä monet muut jäsenvaltiot edistävät unionissa härskisti omaa etuaan. Purra katsoo, että Suomelle on ollut hankalaa käyttää unionissa ei-sanaa.
– Jos me yritämme edistää omaa kansallista intressiämme, puhua suomalaisten veronmaksajien rahojen järkevästä käytöstä tai edes yritämme keskustella avoimesti liittovaltiokehityksestä, niin usein aletaan manata putinismia tai heinäsirkkoja. En sitten tiedä, olisiko muiden valtapuolueiden helpompaa sietää tällaista puhetta, jos samat asiat kertoisi joku muu taho kuin perussuomalaiset.
Humanitaarinen maahanmuutto kestämätöntä
Purra korostaa, että perussuomalaiset on maahanmuuttokriittinen puolue.
– Me emme kannata Suomelle haitallista maahanmuuttoa, kehittyvistä maista saapuvaa massasiirtolaisuutta. Me emme kannata sitä, että Suomessa käytetään veronmaksajan rahoja humanitaariseen maahanmuuttoon.
Afganistanin kaoottisen tilanteen ja Afganistanista mahdollisesti liikkeelle lähtevien ihmismassojen vuoksi Suomea ja Eurooppaa saattaa pahimmillaan uhata vuoden 2015 kriisin kaltainen tilanne, jossa turvapaikanhakijavirtoihin samalla sekoittuu muunlaista siirtolaisuutta.
Purra toteaa, että Suomi ja Eurooppa eivät voi enää kohdata uudestaan vuoden 2015 kaltaista vyöryä, josta myös kertyy edelleen kuluja maksettavaksi.
Perussuomalaisten linjana on humanitaarisen maahanmuuton lopettaminen. Afganistanista pakenevia ihmisiä tulee auttaa lähialueilla, joka samalla mahdollistaa avun tarjoamisen useammalle ihmiselle samalla rahalla.
– Sillä summalla, joka käytetään yhden humanitaarisen maahanmuuttajan elinkaarikustannuksiin, pystytään auttamaan huomattavasti suurempaa joukkoa ihmisiä. On taloudellisesti kestämätön järjestely, että kynnelle kykenevät humanitaariset maahanmuuttajat tulisivat korkean elintason maihin, verrattuna siihen, että edullisemmin ja tehokkaammin voidaan auttaa paikan päällä suurempaa määrää ihmisiä, Purra sanoo.
Suojelun tarjoaminen lähialueilla paras ratkaisu
Purra otti kantaa Afganistanin tilanteeseen jo tuoreeltaan omassa blogissaan elokuun puolivälissä. Jo tuolloin hän totesi, että akuutin suojelun tarjoaminen sekä maantieteellisesti että kulttuurisesti läheltä on paras vaihtoehto, eikä humanitaarinen maahanmuutto ole ratkaisu Afganistanin tilanteeseen.
Seurauksena oli valtava ryöpytys, jossa Purra leimattiin näkemystensä vuoksi kylmäksi ja epäempaattiseksi ihmiseksi. Sen jälkeen kuitenkin hyvin samanlaisia kannanottoja pian esitettiin Saksasta, Ranskasta, Itävallasta ja muistakin EU-maista, eli perussuomalaisten linja on tosiasiassa valtavirran poliittinen linja myös EU-alueella.
– Sen jälkeen samalle kannalle asettui myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja EU:n sisäministerit, eli linjasta tuli myös varsin virallinen EU:n kanta. Tämä on tietenkin oikea suunta. Jäsenmaissa ymmärretään, että siirtolaisvyöry ei ole enää mahdollinen.
– Uusi turvapaikanhakijakriisi olisi myös integraatiomyönteisten voimien kannalta huono asia, koska se samalla lisäisi jäsenmaissa sellaisten puolueiden kannatusta, jotka eivät suhtaudu EU:hun positiivisesti, Purra sanoo.
Artikkelia korjattu 15.9.2021 klo 22.56.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- EU-elvytyspaketti liittovaltiokehitys Tulonsiirtounioni Siirtolaiskriisi humanitaarinen maahanmuutto veronmaksajat kustannukset Maahanmuuttopolitiikka Riikka Purra Sauli Niinistö Nettomaksaja Turvapaikanhakijat Suomi perussuomalaiset EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Tavio: Maahanmuuttajia hyysätään kuin lapsia – kotouttamispolitiikka rakentuu suojatyöpaikkoihin ja bisneksen tekoon

Ruotsi ei ole vieläkään toipunut vuoden 2015 turvapaikanhakijavyörystä – pitkäaikaistyöttömiä on ennätysmäärä ja lasku veronmaksajille 30 miljardia vuodessa

Vasemmistoliiton ex-ministeri Saramo vertasi Suomeen pyrkiviä humanitaarisia maahanmuuttajia Nobel-voittajiin – Tavio tyrmäsi: ”En usko, että on montaa nettoveronmaksajaa”

Hallituksesta väläytetään pakolaiskiintiön kymmenkertaistamista, veronmaksajia uhkaa miljardien lisälasku – ”Kaikki auttamistyö tehdään velkarahalla”

Purra: Turvapaikkajärjestelmä toimii oudosti – ”Maahan tuodaan sotilaiden turvaamana Suomesta turvapaikan saaneita ihmisiä, ovat lähteneet Afganistaniin lomailemaan”

PS-kansanedustajat laajamittaisen maahanmuuton lakiluonnoksesta: ”Jatkaa hallituksen kehnosti valmistelemien lakihankkeiden sarjaa”

Koponen: Hallituksen salailu osoittaa jälleen, minkälainen tabu maahanmuutto on

Afganistanista saattaa lähteä vuoden loppuun mennessä puoli miljoonaa pakolaista ja moni heistä suuntaa kohti Eurooppaa

Le Pen järjestäisi Ranskan presidenttinä kansanäänestyksen maahanmuutosta
Viikon suosituimmat

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Manner-Espanjan sähköjärjestelmä romahti – yhteiskunta meni täysin sekaisin
Sähköt katkesivat tänään Espanjassa sekä Portugalissa ja kaaos iski välittömästi. Lähes kaikki modernin yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta sähköverkosta, mikä tuli jälleen todistetuksi. Espanjan kansallinen kyberturvallisuusinstituutti tutkiikin, onko sähköverkon romahtamisen syynä kyberhyökkäys. Todennäköisin syy liittyy kuitenkin säätilaan.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.