Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio on jättänyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen laittomasti maassa olevien kokoontumisesta julkisella paikalla. Tavio on huolissaan siitä, että valtiovalta on sallinut laittomasti maassa olevien henkilöiden leiriytyä viikkokausia Helsingin ydinkeskustassa.

Tavion mukaan on lakia ja järjestystä halveksivaa, että laittomasti maassa olevien henkilöiden sallitaan organisoitua tällä tavoin. Näin organisoidut laittomasti maassa olevat henkilöt kannustavat systemaattiseen kansalaistottelemattomuuteen, kun he kannustavat vastaavassa tilanteessa olevia jäämään laittomasti maahan.

Tavio katsoo, että laittomasti maassa olevat leiriytyjät pyrkivät vaikuttamaan Suomen kansalaisiin siten, että nämä eivät enää luottaisi tuomioistuimien laillisesti tekemiin päätöksiin. Tavio pitää turvallisuuspoliittisesti vaarallisena, jos toisten maiden kansalaisten sallitaan saapua Suomeen luvatta vastustamaan oikeusvaltiota.

Kokoontumisvapauden väärinkäyttöä?

Tavio kertoo, että kokoontumisvapautta voidaan rajoittaa kokoontumislain 10 § nojalla, jos yleisen kokouksen järjestäminen vaarantaa ihmisten turvallisuutta, aiheuttaa huomattavaa haittaa ympäristölle tai häiritsee kohtuuttomasti sivullisia.

– Edelliset hallitukset ovat päästäneet syntymään tilanteen, jossa laitonta maassa oleskelua sallitaan ja katsotaan läpi sormien, Tavio sanoo.

– Herää kysymys, onko laittomasti maassa olevien kokoontuminen kokoontumisvapauden väärinkäyttöä? Tavio kysyy.

SUOMEN UUTISET

Tagit