Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio korosti ryhmän kesäkokouksessa Joensuussa, että perussuomalaisia tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. – Suomessa tarvitaan konkreettisia ja realistisia keinoja huonompiin aikoihin varautumiseksi ja valtion talouden korjaamiseksi.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio läksyttää ankarasti hallituksen arvovalintoja ja vastuutonta talouspolitiikkaa. Tavio puhui torstaina perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Joensuussa.

– Pääministeri Antti Rinteen vihervasemmistolainen hallitus on toiminut vasta muutamia kuukausia, mutta jo nyt on vahvistettu, että Suomen velkaantuminen jatkuu ja velkataakka kasvaa jopa pelättyä nopeammin. Myös työllisyysnäkymät ovat notkahtaneet, Tavio sanoi.

Miljardiluokan tuhlailun on loputtava

Hän korosti, että valtion velkaantuminen ei ole väistämätöntä, vaan se on seurausta huonoista poliittisista päätöksistä.

– Poliittisen eliitin harrastaman miljardiluokan tuhlailun on loputtava. Perussuomalaisten linja on, että valtio ei voi jakaa sellaista, mitä sillä ei ole. Jos rahat eivät riitä, pitää joko karsia menoja tai ratkaista, miten rahaa saadaan lisää. Perussuomalaisten tavoite on jättää Suomi tuleville sukupolville paremmassa kunnossa kuin se on tänä päivänä.

Perussuomalaisille oma maa tulee ensin

Tavio vaati, että Suomelle haitallisesta maahanmuutosta ja tuhlailevasta kehitysavusta täytyy siirtää rahaa muun muassa hoitajamitoitukseen, koulutukseen ja poliisien resurssien nostamiseen.

– Nämä ovat arvovalintoja. Kyse on siitä, mitkä asiat nostetaan tärkeysjärjestyksessä korkeimmille sijoille. Perussuomalaisille etusijalla ovat suomalaiset. Meille oma maa ja sen kansalaisten hyvinvointi tulee ensin.

– Kun nyt tarkastellaan, mihin suuntaan Suomea viedään nykyisen vihervasemmistohallituksen käsissä, on helppoa huomata, että Perussuomalaisia tarvitaan eduskunnassa enemmän kuin koskaan, Tavio sanoi.

Maailman heikkenevä taloustilanne vaikuttaa suoraan Suomeen.

– Juuri tämän takia Suomessa tarvitaan konkreettisia ja realistisia keinoja huonompiin aikoihin varautumiseksi ja valtion talouden korjaamiseksi.

– Vihervasemmistohallitus siirtelee ongelmaa tulevaisuuteen. Odottelun ja aikaansaamattomuuden sijaan nyt tarvitaan perussuomalaista politiikkaa, joka asettaa kotimaan päätöksenteossa etusijalle, Tavio korosti.

Tavalliset suomalaiset maksumiehinä

Vihervasemmiston ja kokoomuksen globalistit ja federalistit murehtivat ulkomaalaisten hyvinvoinnista. Perussuomalaiset sen sijaan puolustavat suomalaisten hyvinvointia.

Pääministeri Rinteen tavoite siitä, että työllisten määrä kasvaa 60 000:lla, uhkaa jäädä pelkäksi toiveeksi.

– Tuon työllisyystavoitteen ympärille hallitus on kuitenkin rakentanut kokonaisen toiveiden tynnyrin, jonka keskiössä on oletus itsestään tapahtuvasta hyvästä talouskasvusta ja työllisyysasteen noususta. Vihervasemmiston politiikka onkin pelkkää haihattelua, jonka maksumiehiksi tavalliset suomalaiset veronmaksajat joutuvat, Tavio sanoi.

Talouden ongelmia ei ratkaista väestönsiirroilla

Tavio ihmettelee, miksi Suomessa on monissa päättävissä pöydissä pitkään ollut vallalla ajattelutapa, että työttömyyttä, väestön vanhenemista ja julkisen sektorin kestävyysongelmaa tulisi ratkaista massamaahanmuutolla eli käytännössä matalasti koulutettua ulkomaalaista halpatyövoimaa haalimalla.

– Tällainen lähestymistapa on täysin väärä. Laajamittaiset väestönsiirrot eivät ole ratkaisu talouden saati kehitysmaiden ongelmiin. On huomattava varsinkin, etteivät Suomeen sosiaaliturvan perässä saapuvat ulkomaalaiset usein työllisty, vaan jäävät veronmaksajien elätettäväksi.

Myös työperäinen maahanmuutto on ongelmallista silloin kun se tapahtuu matalapalkka-aloille, sillä samanaikaisesti suomalainen työvoima katoaa näiltä aloilta pikkuhiljaa kokonaan. Näin on käymässä muun muassa rakennusalalla.

– Perussuomalaiset ovat pitkään oikoneet harhaluuloja maahanmuuttokeskustelussa ja nyt koko Suomen kansakunta on heräämässä siihen, ettei massamaahanmuutolla ratkaista ongelmia – vaan ainoastaan pahennetaan olemassa olevia sekä luodaan uusia ongelmia. Suomen sisäiset ongelmat ovat korjattavissa suomalaisilla keinoilla.

Suomea rakennettava tuleville sukupolville

Perussuomalaiset esittelee myöhemmin tulevassa vaihtoehtobudjetissaan konkreettisia keinoja talouden ja työllisyyden parantamiseksi. Tavio korosti, että raha ei kuitenkaan ole perussuomalaisen arvomaailman tärkein arvo.

– Olemme ennen kaikkea maailmankatsomuksellinen puolue. Olemme Suomen ainoa kansallismielinen kansanliike. Haluamme rakentaa Suomea suomalaisin voimin – tuleville suomalaisille sukupolville.

– Perussuomalaiset on puolue, joka puolustaa suomalaista työtä ja yrittämistä. Perussuomalaiset on puolue, joka vaalii oikeudenmukaisuutta ja kantaa huolta heikommassa asemassa olevista. Ennen kaikkea perussuomalaiset on puolue, joka puolustaa meille pyhää Suomen maata, kun muut puolueet eivät sitä enää tee, Tavio sanoi.

SUOMEN UUTISET