Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio on jättänyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen hallitukselle sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) ideoimasta irakilaisten passidelegaatiosta.

Irakista saapuu Suomeen virkamiesryhmä jakamaan halukkaille irakilaisille turvapaikanhakijoille passeja. Tavion mukaan tämä voi lisätä Suomen houkuttelevuutta turvapaikanhakijoiden kohdemaana sekä irakilaisten laitonta maahantuloa.

Varasuunnitelma maassa pysymiseksi

Tavio huomauttaa, että yhtäkään laittomasti Suomeen saapunutta irakilaista ei onnistuta palauttamaan tämän passidelegaation avulla.

– Hallitus keskittyy vääriin asioihin. Laittomasti saapuneille irakilaisille tarjotaan varasuunnitelma Suomessa pysymiseksi, vaikka pitäisi keskittyä lähettämään heidät takaisin Irakiin, Tavio sanoo.

Palautussopimus jäi neuvottelematta

Tavio katsoo Sipilän hallituksen toimien tähtäävän laittomasti maassa olevien maahan jäämiseen sen sijaan, että heidät poistettaisiin maasta.

– Sipilän hallitus on nyt neuvotellut Irakin hallituksen kanssa irakilaisten Suomeen jäämisen keinoista ja tekee toimenpiteitä maahan jäämisen helpottamiseksi, mutta ei ole vastavuoroisesti edellyttänyt Irakia vastaanottamaan laittomasti Suomessa olevia irakilaisia, Tavio toteaa.

SUOMEN UUTISET