Europarlamentaarikkojen valiokuntapaikat on lyöty lukkoon. Perussuomalaisilla mepeillä on syytä tyytyväisyyteen, sillä sekä Sampo Terho että Jussi Halla-aho saivat toivomansa paikat. Terho nousi varsinaiseksi jäseneksi talousvaliokuntaan ja varajäseneksi teollisuusvaliokuntaan. Halla-aho puolestaan sai paikan kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnassa.

Halla-ahon mukaan hänen valiokuntansa käsittelee mm. maahanmuutto-, turvapaikka- ja liikkuvuuskysymyksiä, ulkorajavalvontaa, oikeus- ja poliisiyhteistyötä sekä ihmis- ja vähemmistöoikeuksia.

Perussuomalaisten euroryhmä ECR on parlamentin kolmanneksi suurin ryhmä, ja se tuo Terhon mukaan paljon vaikutusvaltaa. Ryhmän jäsenet sijoittuivat hyvin.

– Olemme sekä valiokunnissa että täysistunnossa merkittävä äänivallan käyttäjä, ja monissa asioissa tulemme olemaan vaa´ankieliasemassa. Lisäksi saimme brittiläisen edustajamme Vicky Fordin sisämarkkinavaliokunnan puheenjohtajaksi ja parlamentin varapuheenjohtajaksi puolalaisen Ryszard Czarneckin, Terho kirjoittaa blogissaan.

Terhon mukaan perussuomalaisilla on nyt taustatukenaan hyvin organisoitu ja järkevää EU-kritiikkiä ajava ryhmä, huomattava äänivalta valiokunnissa ja täysistunnossa, osaava puheenjohtaja, ja erinomaiset valiokuntapaikat.

– Perussuomalaisten työ europarlamentissa alkaa tällä vaalikaudella niin hyvästä asemasta kuin toivoa saattaa, Terho myhäilee.

PS VERKKOTOIMITUS