Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin otti puolueneuvoston avajaispuhessaan räväkästi kantaa poliittiseen tilanteeseen. Hän kannusti AKT:ta kikyn piiriin, roimi punaviherliberaalifeministejä sekä SDP:tä, muistutti PS:n tämänastisista saavutuksista ja kannusti puoluetovereita sanoilla: ”vastaan asettumisen aika on nyt”


Puheen videotaltiointi. Pituus 25 min 54 sek.

Soinin puhe kokonaisuudessaan alla:

”Perussuomalaiset on suomalaisten puolue. Olen saanut johtaa tätä puoluetta prosentista kahteen jytkyyn ja hallitukseen. Ilman teitä ja meitä, se ei olisi ollut mahdollista. Nyt on vaikeampi vaihe. Niitä tulee kaikille puolueille. Kyse on siitä, miten siitä selvitään. Puolueen elämä on sen jäsentensä näköinen. Nousua ja laskua – antautumista ja luovuttamista ei milloinkaan. Vaikeudet ovat minulle tuttuja ne ovat teille tuttuja.  

Me olemme puolue, jota mikään muu puolue ei voi korvata. Nyt eivät saa hermot pettää. Gallup-takapakki on ollut selviö. Sitä ei pidä selitellä eikä pidä valitella. On luotettava omaan tekemiseen ja linjaan. Vietävä vahva viesti ja saatava se perille.

Minä en myönnä valheita oikeiksi, enkä alistu valhepropagandaan. Perussuomalaiset eivät ole pettäneet vaalilupauksiaan. Kaikkia emme ole saaneet aikaiseksi, mutta yhdestäkään emme ole luopuneet.

Demokratia on hidas. Kiky otti 13 kuukautta. Suomen raiteilleen saaminen ottaa vielä kauemmin. Kärsivällisyyttä tarvitaan.

Perussuomalaisten jälki hallituksessa näkyy.

Pidämme pienituloisten puolta:

– Takuueläkettä on päätetty nostaa kahteen eri otteeseen, yhteensä noin 30 euroa kuukaudessa.

Tässä ministeri Hanna Mäntylällä on ollut ratkaiseva osuus.

– Omais- ja perhehoidontukea korotetaan.

– Toimeentulotuella on indeksisuoja.

– YLE- vero poistuu 300.000 pienituloisilta ja YLE:lle myönnetään vähemmän rahaa. Indeksit jäädytetään.

– Autovero alenee, yhdessä romutuspalkkion kanssa verotulot ovat nousseet. Eivät laskeneet.

– Perheet saavat itse päättää miten jakavat kotihoidontuen. Valtion holhous torjuttiin.

– Arvonlisäveroa ei nosteta.

– Ansiotuloverotusta ei koroteta, päinvastoin. Aivan niin kuin kikysopimuksessa on sovittu.

– Tiemäärärahoja korotetaan reippaasti. Tässä ps on kautta maan saaneet hyviä hankkeita liikkeelle. Myös kuten Lahden kaupunginvaltuuston Mika Kari totesi – myös tänne Lahteen. Kiitos ahkerille lobbaajille Rami Mäelle, Anne Louhelaiselle ja Jari Ronkaiselle. Ette kyllä unohtaneet tätä asiaa.

– Puolustusvoimien ja poliisin toiminta turvataan.

– Vankilaverkkoa ei karsittu vaan maakuntavankilat pelastettiin.

Pidämme huolta oikeudenmukaisuudesta:

– Puoluetukea leikataan, eikä maakuntavaaleja varten myönnetä ylimääräistä.

– Raippavero suurituloisille säilyy.

– Pääomaveroa on korotettu tietyiltä osin.

– Ökyveneille tulee vero.

– Guggenheimiin ei laiteta valtion rahaa. Rakentaa voi, muttei kansan piikkiin.

– Omistusohjauksella on johtajien erorahat puolitettu.

– Yhtään uutta rahaa ei lähetetä Suomesta tukipaketteina. Kaikki raha on entisen hallituksen myöntämää, kysymys on tuon rahan maksatuksesta. Olimme oikeassa. Kaikkein pöllöintä emme mekään pysty estämään.

– Paskalain kohtuuttomuudet korjataan.

– Seteliselkärankaisten puoluetukilaki kumottiin. Olen erityisen kiitollinen nähdessäni täällä kokouksessa Mikko Vainion, joka joutui tästä tästä asiasta aikanaan kärsimään.

– Vastustimme kuntien pakkoliitoksia. Kunnat saavat mennä yhteen, mutta pakko on huono koti.

– Pakkoruotsin poistokokeilu tehdään.

Maahanmuuttopolitiikka on kireämpää kuin koskaan:

– Oleskeluluvat, perheenyhdistämiset, turvapaikkakäsittelyt, vapaaehtoiset palautukset – näissä linja on kiristynyt.

Tekopyhyyden huippu nähtiin, kun vihreät ja muut huusivat kurkku suorana että irakilaiset joutuivat kärsimään heidän itsensä tekemän lain takia. Nyt on tekeillä vielä tiukempi laki, ja se on menossa hallintovaliokunnassa läpi.

– Ulkomaisen työvoiman tarveharkinta vaatimuksestamme säilytettiin. Työvoiman dumppausta ei hyväksytä.

Hallitusohjelma toteutetaan ja velkaantuminen taitetaan. Taloudessa näkyy jo nyt pieni piristys.

Edellä oli 25 yksittäistä toteutunutta asiaa. Perussuomalaisten aloitteesta aikaansaatuja. Lisääkin on, niitä on listattu tänne seinille kaikkien nähtäville. Meidän kaikkien tekemän työn hedelmiä. Ja vielä rutkasti lisää on tulossa. Vaalikautta on jäljellä ja teemme kovasti työtä, jotta saamme lisää korjauksia aikaan.

Kaikki hyvät asiat, mitä hallitus on tehnyt, ovat sataneet keskustan ja kokoomuksen laariin, ikävät asiat meiän piikkiimme. Tähän on saatava muutos.

Hyvät Perussuomalaiset, nyt kysytään kestävyyttä ja kanttia. Me emme ole luopuneet omasta linjastamme tai niistä asioista, joita ajamme. Hallituksessa tulee tuloksia. Oppositiossa olisimme kaikkea vastustamalla varmasti Suomen suurin puolue. Uskon näin. Mitä iloa siitä olisi? Punaviherliberaalifeministit – mitä sitten ovatkin, mutteivät mitään hyvää – asettaisivat asiat ja aikataulut. Ei kiitos, ei nyt, eikä ainakaan tuhanteen päivään. Minun mielestäni on paljon parempi, että he oat siellä oppositiossa.

Toivottavasti näin käy ensi vaaleissakin, koska heillä on silloin asiasta hyvä kokemus.

Vihreä pullistelevat galluppöhössään kuin sammakko härjän edessä. Kauhea on meteli ja kurnutus, mutta mitään ei oikein tapahdu.

SDP – ajatelkaa ryhmäpuheenjohtaja Antti Lindtmanin osaa… Hän johtaa eduskuntaryhmää, jossa on 12 entistä ministeriä ja kaksi entistä puheenjohtajaa. Mahtaa olla lysti homma, kun mikään ei kelpaa kenellekään. Ei, ei, ei… SDP.

Mutta kyllä me jatkamme ja yhdessä töitä teemme.

Hallitus on pärjännyt ja työskennellyt melko hyvin. En ole halunnut arvostella hallituskumppaneita. Nyt kun Kokoomus tekee valintansa, minkä tahansa, tilanne rauhoittuu. Tosiasia on, että kokoomuksen puheenjohtajakilpa on heijastunut kielteisesti hallituksen toimintaan. Tämä varmasti korjaantuu.Päästään puhumaan asioista, eikä siitä, kuka kokoomusta johtaa.

Kun kilpailukykysopimus vihdoinkin saatiin, on syytä olla tyytyväinen ja iloinen. Kiitos myös Antti Palolalle, joka täällä osoitti minkälainen uuden ajan ay-johtajan tulee olla. Esimerkin voimalla johtaja. Ei siinä tarvitse mellehtiä ja keskittyä koreografiaan vaan tulokseen.

Uskon että Antin kautta terveiset menevät myös muille, jotka olivat tässä mukana.

Jari Lindström, teit meidän perussuomalaisten osalta satoja työtunteja sopimuksen eteen. Kovan paineen alla. Kiitos.

Ja ainahan ihminen lisää haluaa. Hyvä hallitus on luvannut 415 miljoonan veronkevennykset.

Ja Marko Piirainen, AKT, sinä olet sadan miljoonan euron mies. Jos tulet vielä mukaan, tulee muitakin ja saamme 100 miljoonaa enemmän verohelpotuksia. Esiin, esiin verhon takaa.

Nämä, jotka sopivat, mahdollistavat tämän tilanteen. Olisi todella hieno asia, jos kattavuus saataisiin yli 90 prosentin.

Yksi asia meidän on syytä tiedostaa. Osalle ihmisiä ei koskaan kelpaa mikään. Olemme mekin tästä ajattelusta joskus hyötyneet. Minä en tuomitse kenenkään mielipiteitä, jokaisella on oikeus omiinsa. Olen pannut merkille, että kun haluaa olla aina tyytymätön, sille löytyy aina perusteet.

Arvoisat ystävät, ulkoministerinä ja varapääministerinä työtaakka yhdistettynä puheenjohtajan tehtävään on raskas. Tämä ies on kuitenkin sovelias. Olen kiitollinen saamastani avusta ja tuesta. Tätä tarvitsen myös jatkossa.

Minä en luovuta. Minä en antaudu. Tappaa pitää, jos eroon pitää päästä, mutt mieluummin ei. Apua tarvitsen. Jos te, siis me, saamme kuntavaaleihin 5 000 ehdokasta, pärjäämme varmasti vaaleissa. Täällä on 700 perussuomalaista kuntapäättäjää. Jos kaikki täällä olijat asettuvat ehdolle, tarvitaan enää 4300. Meillä on 10 000 jäsentä. Siitä vaan ehdolle, lähden itsekin.

Ulkoministerin homma vie minua paljon pois Suomesta. Olen ollut isänmaan asialla, Suomen asialla. Sitä aukkoa on teidän muiden paikattava. Tämä ei ole yhden ihmisen, vaan hyvien ihmisten puolue.

Maailma on sekava, suurten konfliktien haastama. Järkevälle ulko- ja turvallisuuspolitiikalle on käyttöä. Olemme yhdessä puolustusministeri Jussi Niinistön kanssa suuressa vastuussa isänmaamme turvallisuudesta. Kansa on antanut tähän tukea. Isänmaan asia ei unohdu hetkeksikään. Olen tavannut Barack Obaman kaksi kertaa ja Sergei Lavrovin neljä kertaa. Aina n ollut asialistalla Suomen pärjääminen. Suomen asialla on oltu ja kanta esitetty.

On tärkeää, että Suomi puolustaa itseään. Olemme sotilasliittoon kuulumaton maa, joka tekee käytännönläheistä yhteistyötä myös NATO:n kanssa. Kaiken toimintamme tarkoitus on oman suorituskyvyn ja kapasiteetin ylläpito. Isänmaan puolustaminen. Kaikki se annetaan, mitä asia vaatii.

Suomi on osa länttä. Me emme haihattele. Kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen. Venäjän kanssa meillä on 1340 kilometriä yhteistä rajaa. Se on enemmän muin EU- ja NATO-mailla yhteensä. Se on realiteetti, jonka me tiedämme. Teemme päätöksemme aina itse. Rajayhteistyö on tärkeää. Laiton maahantulo saatiin tyrehtymään. Neuvotellen, ei kylttejä kantamalla. Mutta ei niistä kylteistä haittaakaan ollut.

Kokemus on tarpeen. Nyt on pään pysyttävä kylmänä. On ymmärrettävä ison ja pienen asian ero. Perussuomalaiset haluavat olla päättämässä suurista asioista. Ja pienistä asioista. Taitavalla politiikalla Suomen ja suomalaisten edut turvataan.

On täysin mahdollista, että Britannia eroaa Euroopan Unionista. Asia ratkeaa 23.6 kansanäänestyksessä. Terroriuhka on Euroopassa todellinen, ISIL:iä ei ole vielä lyöty. Ukrainassa soditaan ja sitä myöten jännitys Euroopassa ja myös Suomen lähialueilla kasvaa. Yhdysvaltojen presidentinvaalien tulos heijastuu koko maailmaan.

Perussuomalaisilla on ideologia, linja, kyky, halua ja mahdollisuus vaikuttaa. Meitä tarvitaan. Vaikutusvaltaa ei heitetä pois. Ei ole syytä pelätä. Nyt kysytään meiltä näytön paikkaa. Uskollisuutta.

Hyvät sisaret ja veljet,

Vastaan asettumisen aika on nyt. Mitä sillä tarkoitan? Perussuomalaiset on kunniallinen, suomalainen puolue. Olemme ankaran hyökkäyksen kohteena milloin milläkin paikkansa pitämättömällä perusteella. Kaksi suurta vaalivoittoamme ja asemamme hallituksessa on yksinkertaisesti tässä maassa monelle liikaa. Maassamme on tahoja, jotka eivät ole toipuneet vaalituloksesta, saati hyväksyneet sitä.

Meidän pitää puolustaa itseämme. Me emme alistu leimattavaksi, halveksittaviksi, On iskettävä vastaan. Sanan säilällä, demokratian keinoin. Me emme kannata kansan kahtiajakoa, mutta emme suostu jaettavaksi, saati jakojäännökseksi. Me olemme kunniallisia suomalaisia ihmisiä. Asetumme vääryyttä vastaan, puolustamme itseämme, äänestäjiämme ja asiaamme. Siksi – vastaan asettumisen aika on nyt ja tämän vuoksi asetumme valhetta vastaan.

Me pystymme hoitamaan omat asiamme ja hallituksessa Suomen asioita. Se on meidän velvollisuutemme ja tämä täytetään viimeiseen asti.

Tämä puolue on jokaista päivää varten jokaisessa Suomen kunnassa. Kannatus mitataan vaaleissa, aate sydämessä. Puolue on sen jäsenistön. Sinä olet puolue, eikä ilman sinua ole puoluetta. Perussuomalaiset eivät ole itsetarkoitus, se on tarkoitettu perussuomalaisesti ajattelevia varten. Meidän puolue, meidän kanava. Me päätämme tästä puolueesta ja tässä puolueessa.

Tämä hallitus istuu vielä tuhat päivää ennen eduskuntavaaleja. Suomen suunta kääntyy, pidämme sovitusta kiinni ja ajamme omaa linjamme. Olemme sanamme mittaisia miehiä ja naisia.

Vaalirintamalla meillä on kaksi isoa haastetta. Ensi kevään kuntavaalit ovat ratkaisevan tärkeät. Niiden avulla juurrumme pysyvästi jokaiseen Suomen kuntaan. Täällä oleva puolueväki. Te pystytte hoitamaan sen. Olen itse ehdolla Espoossa. Olin todella iloinen siitä, että kun Espoon kokouksessa allekirjoitin ehdokassopimuksen, niin 21 paikalla ollutta allekirjoitti saman paperin. Tämän kun teemme kaikissa kunnissa, niin meitähän ei pysäytä mikään. Me teemme sen.

Tarvitsemme oman ehdokkaan vuoden 2018 presidentinvaaleihin. Olen kaksi kertaa sen kosken laskenut, eikä kolmatta kertaa tule. Kehotan ja kannustan puolueemme jäseniä tähän vaaliin. Asettumaan rohkeasti ehdokkaaksi. Se on meille huikea mahdollisuus. Tuleva ehdokas saa kaiken tukeni. Ehdokas on asettava viimeistään ensi kesän puoluekokouksessa. Jos me niin päätämme, niin aikaisemminkin.

Nautitaan ja iloitaan toistemme seurasta, tehdään hyvä kokous ja voittava vaaliohjelma. Meillä on oma puolue. Se on iso, hyvä asia. Sitä meiltä ei kukaan, eikä mikään voi viedä pois. Olen saanut johtaa tätä kansanliikettä 19 vuotta kaikenlaisina päivinä. Hyvinä ja huonoina. Ylpeänä, kiitollisena iloisena. Yhtenäkään päivänä en ole aatetta ja puoluetta hävennyt.

Arvoisa perussuomalainen puoluesisar ja –veli. Nyt aloitetaan hyvien ihmisten puolueneuvoston kokous. Tervetuloa kokoukseen.”

SUOMEN UUTISET