MTV:n presidenttitentissä ehdokkaiden annettiin kehua heille arvottua ehdokasta ja kertoa, miksi tämä olisi hyvä ehdokas seuraavaksi Suomen presidentiksi. Nils Torvaldsin kohdalla arpa osui Perussuomalaisten Laura Huhtasaareen – mutta mitään positiivista sanottavaa Torvaldsilla ei ollut.

– No nyt tuli vaikea, täytyy miettiä. Ehkä hänen ainoa hyvä puolensa presidenttinä olisi, että hän on naispuolinen presidentti, Torvalds sai sanottua.

Rkp:n presidenttiehdokas Torvalds herätti MTV:n mukaan somessa hämmennystä myös pallosukillaan.

Huonot käytöstavat ovat ovat pesiytyneet myös kansanvallan pyhimpään, eduskunnan suureen saliin.

Eduskuntaan kesällä varasijalta noussut Sinisten Matti Torvinen kommentoi (11.12.2017 kohdassa 1:56) maanantaina hallituksen esitystä työttömyysturvalain muuttamisesta. Torvinen ei malttanut olla piikittelemättä Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvoselle siitä, ettei tästä tullut ministeriä.

– Täällä on perussuomalaisten edustajat, jotka on nimenomaan muun muassa (Arja) Juvonen ollut aikanaan tätä kymmenkohtaista ohjelmaa ollut hyväksymässä. Häntä on jopa sitten puoluetovereiden mukaan jopa kaavailtu tulevaksi sosiaali- ja terveysministeriksi, mutta onneksemme näin ei sitten käynytkään, Torvinen letkautti.

Letkautus olisi voinut olla hauska jossain toisessa yhteydessä. Eduskunnan täysistuntosalissa edustajilta kuitenkin odotetaan vakaata ja arvokasta käytöstä ja edustajakollegoiden kunnioittamista.

Juvonen kertoo Suomen Uutisille, että koki ministerispekuloinnit asiattomiksi, ja sai näkemykselleen tukea muiden puolueiden edustajilta.

Viikon röyhkein poliitikkoon kohdistunut epäasiallinen möläytys tuli kuitenkin politiikan ulkopuolelta, sivistyneeksi kuvitellusta akateemisesta maailmasta. Åbo Akademin professori Kimmo Grönlund totesi MTV:n presidentinvaalipaneelin jälkeen, että Laura Huhtasaaren ajatukset heijastavat natsi-Saksan tunnelmaa.

Perussuomalaisten poliittinen suunnittelija Riikka Purra vertasi Suomen Uutisissa Grönlundin omaa asennetta 1930-luvun Saksaan, jossa eri mieltä olevat poliittiset viholliset joutivat vankilaan ja leireille, vaaleihin osallistuminen kiellettiin toisella tavalla ajattelevilta puolueilta.

– Heikkoina hetkinä sitä tosiaan joskus on itsekin tullut mietittyä näitä yhtäläisyyksiä nykyaikaan. Onneksi perussuomalaisten saama höykytys ei silti oikeasti ole lähelläkään tuota kauheaa aikakautta, Purra kirjoittaa.