TUULIVOIMA | Suomeen on sinivihreän ilmastopolitiikan seurauksena kahden viime vuoden aikana rakennettu ensimmäisiä isoja teollisen mittakaavan tuulivoimaloita. Valtavan kokoiset voimalat lähettävät ympäristöönsä matalaa, hyvin voimakasta infraäänitaajuuden ääntä, jota ei voi korvin kuulla. Onko tällä niin sanotulla infraäänisaasteella terveysvaikutuksia?

Infraäänen altistumisalueilla on oireiltu vakavasti. Kymmenet perheet ovat joutuneet jättämään kotinsa sairastumisen takia. Vakavalla altistumisalueella elää Suomessa tällä hetkellä 650.000 henkeä. Kun asukkaat ovat poistuneet infraäänisaastealueelta, niin oireet ovat hävinneet jo parin kolmen päivän aikana. Kun asukkaat ovat palanneet infraäänisaastealueelle, niin oireet ovat välittömästi palanneet. Myös Yle on tarttunut tähän ongelmaan viime vuonna. Mistä on kyse?

Tuulivoimaevakkoon lähteneitä perheitä kuullaan ”Työmiehen tuumaustunnilla” torstaina 6.10.2016 klo 10.00. Paikalla tuulivoimapakolaisten edustajia ja perussuomalaisten eduskuntaryhmän johtoa. Perussuomalaiset hahmottelevat linjauksia ongelman ratkaisemiseksi.

Tilaisuuden jälkitallenne:

Tuumaustunnin tallenne. 1 h 11 min.

Tviitit tagilla #tuumaustunti


SUOMEN UUTISET