Lännen Media julkaisi tänään luvut perussuomalaisen kentän suhtautumisesta Fixitiin. Aikaisemmin Ylen selvittäessä perussuomalaisten kansanedustajien näkemystä EU-kansanäänestykseen, tavoitettujen ja kantansa ilmoittaneiden kansanedustajien näkemykset puolsivat Fixitin järjestämistä luvuin 19-4.


Lännen Median kyselyssä kantaa kysyttiin koko perussuomalaiselta kentältä. Tänään julkaistujen tulosten perusteella 75% kentästä haluaa EU-kansanäänestyksen järjestämisen perussuomalaisten vaaliteemaksi vuoden 2019 eduskuntavaaleihin. 10% ei osannut vielä sanoa kantaansa.

– Vaikka perussuomalaisia on kritisoitu EU-kritiikin hiljaisuudesta hallituksessa, samaan aikaan puolueen puolella on taustalla tapahtunut paljon asioita. Hallituksessa ministereidemme on tullut edistää yhdessä sovittua hallitusohjelmaa ja sen virallista EU-linjaa, mutta samalla puolue on uusimassa nahkaansa taustalla suhtautumisessa EU:n kehityssuuntaan. Nämä kyselytulokset eivät voisi puhua selvempää kieltä, toteaa Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen.

Kärkiteemaksi 2019 vaaleihin

Perussuomalaiset Nuoret julkaisi eduskuntavaalien alla ohjelman, jonka keskeinen sisältö oli, että EU:n uudistumisen odottamisesta tulisi luopua, sillä unioni on selvästi kehittymässä liittovaltion suuntaan.

– Viime kesänä käynnistimme Fixit-kansalaisaloitteen, jota perussuomalaiset toimijat jakoivat sosiaalisen median palveluissaan ahkerasti ruohonjuuritasolta kansanedustajiin ja europarlamentaarikko Jussi Halla-ahoa myöten. Jo silloin oli nähtävissä, että uudistumispaine alkaa purkautua ja EU-vastaisuudesta on tulossa hallitseva näkemys perussuomalaisten parissa entisen EU-kriittisyyden sijaan, Tynkkynen sanoo.

– Omalta osaltani tulen tekemään kaikkeni, että EU-kansanäänestyksen järjestämisestä saadaan perussuomalaisten kärkiteema vuoden 2019 eduskuntavaaleihin. Tällöin perussuomalaisilla olisi mahdollisuus myös nousta Suomen suurimmaksi puolueeksi, sillä mikään eduskuntapuolue ei tällä hetkellä vaadi EU-eroa, vaikka EU on heikoimmassa hapessa aikoihin.

SUOMEN UUTISET