

LEHTIKUVA
Tynkkynen: Suden kannanhoidollinen metsästys päästävä aloittamaan
Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen vaatii vauhtia suden kannanhoidollista metsästystä selvittävään hankkeeseen ja metsästyksen aloittamiselle.
Sebastian Tynkkynen jätti eilen eduskunnassa kirjallisen kysymyksen, jossa hän kysyy hankkeen tämänhetkisestä tilanteesta ja aikataulusta.
– Maa- ja metsätalousministeriön julkaisemassa Suomen susikannan hoitosuunnitelmassa linjattiin, että mikäli EU:n luontodirektiivin tulkinta mahdollistaa suden kannanhoidollisen metsästyksen, tullaan sille asetettavat tavoitteet ja toimintamalli sekä perustelut suunnittelemaan laajapohjaisessa työryhmässä. EU:n tuomioistuin antoi jo vuonna 2019 ennakkoratkaisun, joka mahdollistaa suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamisen. Nyt on odoteltu jo pitkään kansallisten työryhmien tuloksia, Tynkkynen toteaa.
Kansalaisten huoli voimistunut
Maa- ja metsätalousministeriö asetti vuoden 2020 alusta selvitystyöryhmät selvittämään suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamista Suomessa. Työryhmien saamista tuloksista ei kuitenkaan ole saatu vielä tietoa, eikä selvityksen valmistumiselle asetettu selkeää takarajaa.
– Kansalaisten huoli susikannan levittäytymisestä on aiheellisesti voimistunut. Huoli välittyi eduskuntaan asti, kun suden kannanhoidollisen metsästyksen käynnistämistä vaativa kansalaisaloite keräsi kuluvan vuoden syyskuussa vaaditut 50 000 allekirjoitusta. On siis tarpeen, että suden kannanhoidollista metsästystä selvittävän työryhmän tuloksia saadaan mahdollisimman nopeasti hyödynnettäväksi. Työryhmien tuloksien aikataululle ja metsästyksen mahdolliselle aloitusajankohdalle olisi tarpeen saada selkeitä linjauksia, Tynkkynen vaatii.
Kannanhoidollisen metsästyksen puuttuessa Suomen susikanta on jatkanut viime vuosien aikana vahvistumistaan. Susien aiheuttamat vahingot sekä pihapiireissä pyörivät sudet ovat lisänneet vaatimuksia tilanteen korjaamiseksi. Tynkkynen jätti aiemmin tällä viikolla myös lakialoitteen, jossa hän esittää selkeämpiä oikeuksia puuttua susien aiheuttamiin vaaratilanteisiin pihapiireissä.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- maa- ja metsätalousministeriö susivahingot susikanta Sebastian Tynkkynen Turvallisuus perussuomalaiset Metsästys
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Tynkkyseltä lakialoite pihasusiongelmaan puuttumiseksi

Simula: ”Susien pantaseurannan välivuosi uhka tulevalle metsästyskaudelle”

Simula: ”EU-sääntely suurin uhka suomalaiselle metsästyskulttuurille”

Kansanedustaja Immonen: Häirikkösusien kaatamista helpotettava

Simula: ”Susiongelma on vihdoin kitkettävä”

Peltokangas arvostelee nykyistä eläinsuojelulakia: “Petoja suojellaan enemmän kuin ihmisen parasta ystävää”

Simula tiukkana suden kannanhoidollisesta metsästyksestä: ”EU:n helmoihin pakoilun on loputtava”

Susivahingot kasvussa, tilalliset jätetty oman onnensa nojaan – Antikainen: “Susi ei kuulu pihapiiriin”

Huhtasaari: On käsittämätöntä, että joudumme anelemaan Brysselistä lupaa sille, miten hoidamme petoeläinkantojamme
Viikon suosituimmat

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

MTV Uutiset otti selvää, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan – Halla-aho: “Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista”
"Jos luulit, että suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan eniten esimerkiksi Saksasta tai Britanniasta, niin metsään meni", kirjoittaa MTV Uutiset artikkelissaan, jossa se on selvittänyt, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan. - Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista, toteaa eduskunnan puhemies, perussuomalaisten Jussi Halla-aho Facebook-kirjoituksessaan.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

Purra myllyttää hyväuskoisia poliitikkoja: “Voisi kysyä, että miten mitään näin päätöntä voi edes keksiä”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Manner-Espanjan sähköjärjestelmä romahti – yhteiskunta meni täysin sekaisin
Sähköt katkesivat tänään Espanjassa sekä Portugalissa ja kaaos iski välittömästi. Lähes kaikki modernin yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta sähköverkosta, mikä tuli jälleen todistetuksi. Espanjan kansallinen kyberturvallisuusinstituutti tutkiikin, onko sähköverkon romahtamisen syynä kyberhyökkäys. Todennäköisin syy liittyy kuitenkin säätilaan.

Hallitus uusii YEL-työtulon – Marinin hallituksen kohtuuton ja typerä järjestely johtaisi katastrofiin
Yrittäjien eläkejärjestelyistä on ollut paljon puhetta nykyisen hallituksen puoliväliriihen yhteydessä. Voimassa oleva lainsäädäntö on Marinin hallituksen politiikan seurausta, ja erityisavustaja Asmo Maanselän (ps.) mukaan se johtaisi katastrofiin vuonna 2029.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.