Ulkoministeriö saa eduskunnalta 230 000 euroa tiedotuskampanjaan, jolla on tarkoitus tavoittaa turvapaikkamatkaa suunnittelevat jo lähtömaissaan.

– Käynnissä on suurin kansainvaellus sitten toisen maailmansodan. Joukossa on paljon niitä, jotka eivät ole kansainvälisen suojelun tarpeessa. Monen kohdalla Suomi ei vastannutkaan odotuksia ja paluumatkaa jo suunnitellaan, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan jäsen Ville Vähämäki.

Suomi-kuva salakuljettajien varassa

Ulkoministeriön ja Maahanmuuttoviraston arabiankielinen Facebook-tiedotus lokakuussa tavoitti arvioiden mukaan satoja tuhansia irakilaisia.

– Nyt kampanja saa jatkoa, kun uudella määrärahalla on mahdollisuus palkata henkilöitä, jotka päivittävät jatkuvasti ajankohtaista ja todellista tietoa arabiaksi ja somaliaksi Suomen olosuhteista ja mahdollisuuksista saada turvapaikka, Vähämäki kertoo.

– Suuren osan Suomi-kuva on salakuljettajien mainoskampanjoiden varassa. On epäinhimillistä, että ihmiset maksavat jopa 10 000 euroa vaarallisesta matkasta rikollisille vain todetakseen, että turvapaikkaa ei voi saada – ja olosuhteet eivät muutenkaan vastaa odotuksia. Puhumattakaan Suomen veronmaksajille aiheutuvista kustannuksista.

SUOMEN UUTISET