Toimittaja Viktória Serdültin mukaan Unkarin korkein turvallisuusneuvonantaja György Bakondin on sanonut maan keskeyttävän toistaiseksi turvapaikanhakijoiden vastaanoton koronaviruksen puhkeamisen takia. Asiasta uutisoi Business Insider.

Iranilaiset liikkeellä

Toimi koskee Kreikan suunnan kauttakulkureittiä käyttäviä turvapaikanhakijoita. Taustalla on Iranissa voimakkaasti levinnyt koronavirus.

Business Insiderin mukaan uudet turvapaikanhakijat ovat saapuneet Iranista ja he voivat olla mahdollisesti viruksen kantajia ja näin ollen vaarantaa toiset vastaanottotiloissa olevat turvapaikanhakijat.

Eläneet vuosia Turkissa

Toimittaja Serdült sanoo, että tämä toimi estää mahdollisuuden hakea turvaturvapaikkaa. Hän sanoo, että turvallisuusneuvonantaja Bakond ei maininnut, että äskettäin turvapaikkaa hakeneet iranilaiset ovat eläneet jo vuosia suljetuilla pakolaisleireillä Turkissa.

Unkari ja Kreikka sulkivat rajansa 1.3. turvapaikanhakijoilta koronaviruksen leviämisen vuoksi. Unkari ei ollut tuohon mennessä ilmoittanut yhtään tautitapausta. Kreikassa sairastuneita oli seitsemän.

SUOMEN UUTISET