Uuden järjestön tavoitteena on rakentaa nuorille perussuomalaisille vakaa pohja sille, että heistä voi tulla tulevaisuuden vaikuttajia; järjestö- ja puolueaktiiveja, kuntapoliitikkoja sekä kansanedustajia. Tarkoituksena on myös edelleen kehittää puoluetta, kansanedustaja Jenna Simula sanoo.

Perussuomalaisten Nuorten sääntömuutoksen kaaduttua Tampereen kokouksessa viime lauantaina, kuihtuivat järjestön mahdollisuudet jatkaa perussuomalaisena nuorisojärjestönä. Tapahtumien myötä pitkään mukana olleiden perussuomalaisten nuorten toimesta on nyt perustettu uusi yhdistys, Perussuomalainen Nuoriso ry.

Uuden järjestön puheenjohtajana toimii kevään aikana pidettävään yhdistyksen kokoukseen asti ensimmäisen kauden kansanedustaja Jenna Simula.

– Ilman yhtenäistä ja perussuomalaisen politiikan tekemiseen keskittyvää nuorisojärjestöä ei puolueellakaan ole tulevaisuutta, Simula kommentoi uuden yhdistyksen perustamista.

Nuorille vakaa pohja tulevaisuuden vaikuttajiksi

Perussuomalaisten politiikan edistäminen ja nuorten vaikutusmahdollisuuksien parantaminen ovat uuden nuorisojärjestön kulmakiviä. Sen sijaan järjestön tai puolueen tahalliselle vahingoittamiselle ja kohuhakuisuudelle ei uudessa järjestössä ole sijaa.

Nuorisojärjestön tehtävä on edelleen toimia puolueen kehittäjänä ja kirittäjänä toimien silti sovussa ja yhteistyössä puolueen kanssa.

– Uuden järjestön tavoitteena on rakentaa nuorille perussuomalaisille vakaa pohja sille, että heistä voi tulla tulevaisuuden vaikuttajia; järjestö- ja puolueaktiiveja, kuntapoliitikkoja sekä kansanedustajia. Tarkoituksena on myös edelleen kehittää puoluetta, Simula jatkaa.

Vanhalla järjestöllä ei ole enää toimintaedellytyksiä

Simula toivoo, että mahdollisimman monet perussuomalaiset nuoret lähtevät nyt mukaan rakentamaan tätä yhdistystä.

– Perussuomalainen Nuoriso ry on eilen perustettu ja sille on valittu väliaikainen hallitus. Minun ei suinkaan ole tarkoitus johtaa järjestöä kevättä kauempaa, vaan jäsenistö äänestää itselleen hallituksen yhdistyksen kokouksessa heti, kun PRH on hyväksynyt perustamisasiakirjat.

– Vanhalla nuorisojärjestöllä ei ole enää toimintaedellytyksiä eikä tämä tilanne ole helppo kenellekään. Tilanteen mukaan on kuitenkin elettävä ja tehtävä sellaisia ratkaisuja, joilla turvataan perussuomalaisen aatteen leviäminen nuorten keskuudessa ja nuorten vaikuttamismahdollisuudet, Simula painottaa.

Uusi järjestö kannattaa sananvapautta ja oikeusvaltiota

Perussuomalainen Nuoriso ry kannattaa demokratiaa, sananvapautta ja oikeusvaltiota. Yhdistys edellyttää jäseniltään toista jäsentä kunnioittavaa käyttäytymistä kaikissa tilanteissa. Julkisessa esiintymisessään ja käyttäytymisessään jäsenten on esiinnyttävä yhdistyksen arvoa kunnioittavalla tavalla.

Järjestöä johtaa aluksi väliaikainen hallitus, joka valmistelee periaateohjelman uudelle nuorisojärjestölle.
Kun patentti- ja rekisterihallitus on hyväksynyt järjestön perustamisasiakirjat, järjestetään ensimmäinen yhdistyksen kokous, jossa valitaan muun muassa hallitus. Siihen saakka nykyinen hallitus keskittyy käsittelemään jäsenhakemuksia.

– Uusi perussuomalaisten nuorisojärjestö kutsuu kaikki kansallismieliset, perussuomalaisuuden omakseen kokevat nuoret tervetulleiksi uuteen järjestöön. Jäseneksi hakevan on oltava valmis rakentamaan avointa keskustelukulttuuria ja vaalimaan yhtenäisyyttä sekä kunnioittamaan demokratiaa, varapuheenjohtajana toimiva Asseri Kinnunen painottaa.

Kinnusen ja Simulan lisäksi hallituksessa toimivat pääsihteeri Antti Moisander Pirkanmaalta ja hallituksen jäsen Laura Jokela Helsingistä. Jäseneksi yhdistykseen voi hakea perussuomalaisten kotisivujen kautta.

SUOMEN UUTISET