Ilkivallanteot ja vandalismi kiihtyvät vaalien loppusuoralla. Pääsiäisenä ilkivallan kohteeksi joutui jälleen perussuomalaisten vaalitoimisto – ja kansanedustaja Johanna Jurvan (ps.) kotisivut.

– Sivuni hakkeroitiin pääsiäisen pyhinä. Onko vaalitaistelu mennyt todella näin sairaaksi? Uudellamaalla ehdokkaana oleva Jurva kysyy.

Jurvan mukaan hänen vaalisivustonsa joudutaan luultavasti tekemään kokonaan uusiksi.

– Se on todella harmillista, koska ennakkoäänestys on alkamassa ja mielenkiinto vaalisivustoni sisältöä kohtaan on ollut kasvussa.

”Raukkamasta puskista ampumista”

Hakkeroijan kynsiin joutui aikaisemmin myös perussuomalaisten espoolaisehdokas Jukka Kilpi. Auton renkaita ja tuulilaisinpyyhkimiä on puolestaan rikottu kirkkonummelaiselta perussuomalaisten ehdokkaalta Pekka M. Sinisalolta.

– Toivottavasti nyt loppuvaalikisaan saadaan työrauha. Kaikille ehdokkaille on taattava mahdollisuus kertoa turvallisesti äänestäjille omat teemansa, perussuomalaisten työmies Matti Putkonen muistuttaa.

– Keskinäinen väittely – joskus jopa värikkäin sanakääntein – tuo vain lisäväriä ja mielenkiintoa vaalimittelöihin. Mutta kaikkinainen ilkivalta on tuomittava ja estettävä. Ääriliikkeiden kehotukset vaalien häirinnästä osoittavat vain sen, etteivät ne edusta minkäänlaista demokratian kunnioitusta vaan puhdasta anarkismia. Toimintatavat osoittavat näiden joukkojen olevan täysin raukkamaisia puskista ampujia.

SUOMEN UUTISET