Eläkkeelle jäänyt toimittajaveteraani Unto Hämäläinen arvioi positiivisesti politiikan toimittajan Lauri Nurmen uutuuskirjaa ”Perussuomalaisten hajoamisen historia”. Hämäläinen kirjoitti arvionsa Kaleva-lehdessä.

– Lauri Nurmen kirja on upeaa journalismia. Sitä lukiessani tulin välillä ihan herkälle mielelle. On kohottavaa, että kollega repii selkänahkastaan näin suuren palasen ja ojentaa sen meille lukijoille valmiina pakettina, Hämäläinen suitsuttaa.

– Luottamuksesta Lauri Nurmea kohtaan kertoo jotain se, että kirjan lopussa on sekä Timo Soinin että Jussi Halla-ahon laajat haastattelut, joissa he puhuvat avoimemmin kuin koskaan aikaisemmin kirjan pääteemasta, perussuomalaisen puolueen hajoamisesta.

– Minä siis silittelen Lauri Nurmea myötäkarvaan, mutta kaikki eivät tule lähiviikkoina niin tekemään. Ennustan, että esimerkiksi Juha Sipilä ja Petteri Orpo eivät pidä tästä kirjasta.

– Nurmi osoittaa, että kun Sipilä ja Orpo olivat neuvottelevinaan Halla-ahon kanssa maanantaina heti puoluekokouksen jälkeen, he tiesivät jo varmasti suurloikkauksen tapahtuvan.

Nurmen mukaan ”Sipilä, Soini ja Orpo tekivät keväällä ja kesällä perinteiset lehmänkaupat ja näyttelivät kukin vuorollansa julkisuudessa erilaisia rooleja”.

Lue arvio kokonaisuudessaan Kalevan sivuilta >