Vasemmiston ja SAK:n käynnistämät poliittiset lakot uhkaavat pysäyttää Suomen. Kansanedustaja Joakim Vigeliuksen mukaan lakkoilusta voi vetää vain yhden johtopäätöksen: mitä tahansa vasemmisto tekee tai jättää tekemättä, aina muut maksavat laskun.

– Eilinen lakkopäivä on demarien ja heidän Hakaniemen paikallisosasto SAK:n tekemisen taidonnäyte: työntekijät eivät pääse töihin, lapset eivät saa kouluruokaa ja lonkeronhuuruisesta lakkopäivästä lankeaa Suomelle sadan miljoonan euron lasku, Vigelius summaa.

Vasemmisto haluaa lisää velkaa

Lakkoilun lisäksi malliesimerkkinä vasemmiston tekemättömyydestä toimii edeltävä Marinin hallitus. Vasemmistohallituksen aloittaessa Suomi oli velkaantunut yhtä soittoa yli vuosikymmenen, mutta silti se jätti tekemättä sekä välttämättömät menosäästöt että työmarkkinauudistukset.

– Ja silloinkin, kun vasemmisto jotain tekee, se tietää aina lisää menoja, lisää velkaa ja lisää veroja. Tämä hallitus tekee jo ensimmäisenä vuotenaan suuremmat säästöt ja veronkevennykset kuin vasemmisto koko nelivuotiskautenaan, Vigelius toteaa.

Liitot poliittisella asialla

Suomalaisten äänestettyä kevään vaaleissa velkavasemmiston pois hallituksesta, pyrkivät vasemmistopuolueet nyt oppositiosta käsin estämään kaikki hallituksen välttämättömät uudistukset ja menosäästöt. Tekemään kykenemätön vasemmisto tekee siis kaikkensa estääkseen myös muiden tekemisen – surkeasta taloustilanteesta ja lakkoilusta aiheutuvasta vahingosta piittaamatta.

– Vasemmiston tekemättömyydestä poiketen uusi hallitus tarttuu nyt päättäväisesti valtiontalouden ja työn kannattavuuden haasteisiin: menoja karsitaan, työn verotusta kevennetään, työmarkkinoita uudistetaan ja Suomeen luodaan 100 000 uutta työpaikkaa.

– Siinä olisi liitoille monta ’’painavaa syytä’’ tukea hallituksen toimia, mutta todellinen syyhän lakkoiluun piilee liittojen politikoinnissa ja perussuomalaisten vastustamisessa, ei duunareiden puolustamisessa, Vigelius toteaa.

SUOMEN UUTISET