Suomen talous on jo vuosia jatkuneen velkarallin seurauksena aivan järkyttävässä tilassa. Tilanne on täysin katastrofaalinen, ja nyt on aivan viimeinen tilaisuus tehdä käännös tälle kestämättömälle talouspolitiikalle, jota Marinin ja Saarikon hallitus viime hallituskaudella ajoi, toteaa kansanedustaja Miko Bergbom.

– Ihmisten työllistyminen on ainoa keino saada julkinen talous vakautettua, ja myös kipeät leikkaukset ovat tässä katastrofaalisessa tilanteessa välttämättömiä. Mutta yksinään eivät leikkauksetkaan tätä maata enää pelasta – ihmisiä on saatava entistä enemmän töihin, ja siihen teidän vaihtoehtonne eivät tarjoa ratkaisua, tylytti Miko Bergbom puheessaan eduskunnassa.

– SAK:n valinta pysäyttää Suomi keskellä vaikeaa taloustilannetta on käsittämätön. Mikäli heille ei kelpaa hallituksen esittämät keinot, niin miksi he eivät esitä omia vaihtoehtoisia keinoja? Sen sijaan, että he neuvottelisivat, he pysäyttävät Suomen ja aiheuttavat merkittävää haittaa tavallisille työssäkäyville suomalaisille. Taitaa kyse olla siitä, että he eivät halua edes neuvotella, vaan lähinnä toimia demareiden oppositiopolitiikan takuumiehenä eduskunnan ulkopuolella.

Hallituksen ratkaisut lisäävät työllisyyttä

Hallituksen päätösperäisten toimien seurauksena valtiovarainministeriö arvioi virkatyönään, että hallituksen päätökset kasvattavat työllisten määrää jopa 65 000 henkilöllä keskipitkällä aikavälillä.

– Samaan aikaan EVA:n laskelmien mukaan tavallinen keskituloinen palkansaaja maksaa vuonna 2024 jopa yli 500 euroa vähemmän veroja kuin aiemmin, summaa Bergbom.

– Nämä päätökset tehdään suomalaisen työntekijän hyväksi ja näillä päätöksillä pyritään varmistamaan se, että Suomen julkinen talous saadaan pelastettua. On käsittämätöntä, että oppositio ja erityisesti entinen työväenpuolue SDP vastustaa valittua linjaa näinkin voimakkaasti. Heidän esityksensä työllisyysvaikutukset on jopa salattu eduskunnalta. Uskoakseni SDP:n työllisyysvaikutusten salaaminen johtuu siitä, että heitä hävettää myöntää se tosiasia, että heidän vaihtoehtonsa suhteessa hallitukseen on niin heikko.

Hallitus panostaa tärkeisiin kohteisiin

Hallitus panostaa vaikeiden aikojen keskellä ensisijaisen tärkeisiin kohteisiin; Suomen tulevaisuuteen ja sisäiseen turvallisuuteen. Peruskoulun rahoitusta tullaan lisäämään pysyvästi 200 miljoonalla eurolla vaalikauden loppuun mennessä – lapsiin ja nuoriin panostaminen on nimittäin Suomen tulevaisuuteen panostamista.

– Myös poliisin resursseja tullaan lisäämään, eikä tule kuuloonkaan, että suomalaisten turvallisuuden saralla tehtäisi hallituksen toimesta minkäännäköisiä kompromisseja. Tämän lisäksi lasten ja nuorten terapiatakuu – joka viime hallituksen lupauksista huolimatta jäi silloin toteuttamatta – tullaan tämän hallituksen toimesta viemään läpi, Bergbom huomautti.

SUOMEN UUTISET