Helsingin Sanomien lähteiden mukaan työntekijäjärjestö SAK ja sen jäsenjärjestöt suunnittelevat laajoja lakkoja hallituksen toimia vastaan alkuvuodeksi. Lähteiden mukaan lakkojen yksi tavoite on saada perussuomalaisten kannatus roimaan laskuun.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä kuvailee tietoja myrkyllisiksi.

– Jos todella on niin, että SAK suunnittelee yleislakkoa pohjimmaisena syynä perussuomalaisten kannatuksen vahingoittaminen, se nakertaa vakavasti uskottavuutta koko kolmikantaiselta työmarkkinajärjestelmältä.

– Onko SAK jäsenjärjestöineen todella aikeissa vahingoittaa talousahdingossa olevaa Suomea vain, koska vaalitulos ei miellytä? Lakkojen maksajaksi päätyisivät suomalaiset yritykset sekä lopulta työntekijät. Se on peli, jossa kaikki häviävät.

Perussuomalaisten kannatus kasvanut

HS:n lähteiden mukaan jäsenliitoissa suhtaudutaan nyrpeästi siihen, että perussuomalaisten kannatus liiton jäsenten keskuudessa on kasvanut.

– On törkeää, että SAK aikoo käyttää omia jäseniään välikappaleena hyväpalkkaisten ay-pomojen sekä vasemmistopuolueiden vallan pönkittämiseen. Siinä saattaa monelle tulla mieleen, ettei liittoon kuuluminen tai sen määräysten totteleminen ole mikään pakko. Puoluepolitikoinnin sijaan SAK voisi keskittyä yhteisten asioiden hoitoon, Mäkelä toteaa.

SUOMEN UUTISET