Suomen julkisen talouden kääntäminen uuteen nousuun on suuri haaste: kantavana hedelmänä on työn linja. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbomin mielestä työntekijän on saatava ansaitsemastaan palkasta enemmän käteen ja työn tekemisen tulisi kaikissa tilanteissa olla työikäiselle suomalaiselle aina kannattavin vaihtoehto.

Hallitus keventääkin erityisesti pieni- ja keskituloisten tuloverotusta samalla alentaen sosiaaliturvan antamaa lähtölavaa, jotta sosiaaliturva ei olisi niin kilpailukykyinen suhteessa pienipalkkaiseen työhön.

– Tämän lisäksi yrittäjien työllistämisen mahdollisuuksia on parannettava, jotta suomalaisille duunareille saadaan lisää työpaikkoja, toteaa kansanedustaja Miko Bergbom.

– Suomalaisten yritysten tulee uskaltaa ottaa sellaisia riskejä, joiden kautta ovet menestykseen voisivat aueta. Tällaisen riskinoton halukkuus on kuitenkin valitettavasti viimeisten vuosien aikana vähentynyt radikaalisti. Vuoteen 2021 verrattuna työnantajayrittäjien määrä väheni vuonna 2022 peräti 10 000 yrityksellä. Tällainen suunta ei voi jatkua.

– Ainoastaan sellainen Suomi, jossa yrittäjät uskaltavat palkata ja palkansaajat haluavat olla töissä, voi kasvaa, menestyä ja mennä eteenpäin. Työllä ja yrittäjyydellä voidaan rakentaa Suomi, joka on hyvinvointivaltio myös tuleville sukupolville, ei vain nykyisille.

Suomi ei tarvitse ay-liikkeen kiukuttelua

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn laskelmien mukaan tavallinen palkansaaja maksaa vuonna 2024 noin 560 euroa vähemmän veroja kuin vuonna 2023. Tämän ilouutisen kuultuaan SAK päätti kuitenkin pillastua niin, että korvista alkoi nousta savua, ja rajut lakkotoimet käynnistettiin. Loppua näille Suomen taloutta, tavallisia työntekijöitä ja yrittäjiä kurittaville lakoille ei valitettavasti ole vieläkään näkyvissä.

– Palkansaajajärjestöt voisivat lakkoilun sijaan lyödä pöytään omat esityksensä, joilla Suomen taloutta ja työllisyyttä saataisi vahvistettua. Hirvittävästä huudosta ja kymmenien miljoonien lakkotuhoista huolimatta tällaisia esityksiä ei ole valitettavasti vieläkään näkynyt, valittelee Bergbom.

– Ay-liikkeen historialliset saavutukset työntekijöiden eduksi eivät voi olla mikään automaattinen peruste sille, että he voivat kerta toisensa jälkeen pistää koko maan polvilleen. Olisikin kaikkien kannalta parasta ja jokaisen edun mukaista, että Suomen talous saataisiin terveelle pohjalle, yritykset menestymään ja lisää työpaikkoja duunareille syntymään. Ei siis suljeta, vaan korjataan Suomi, kiteyttää Bergbom.

Valoa näkyvissä punavihreän tunnelin päässä

Vuosi 2024 alkoi palkansaajalle iloisissa merkeissä: polttoaineen hinta on alhaisimmalla tasolla pitkään aikaan. Merkittävänä osasyynä aiempaa halvempaan pumppuhintaan on hallituksen harjoittama politiikka, jossa muun muassa fossiilisten polttoaineiden valmisteveroa alennettiin.

– Nykyinen hallitus ei myöskään toteuttanut sellaisenaan edellisen hallituksen linjaamaa äärimmäisen tuhoisaa jakeluvelvoitteen nostoa, joka olisi korottanut pumppuhintoja jopa kymmenillä senteillä ja täten vielä entisestään kurittanut autoilevia suomalaisia. Nykyhallituksen esittämät, autoilevan suomalaisen etua puolustavat päätökset yhdessä työn verotuksen kevenemisen kanssa lisäävät palkansaajien ostovoimaa vuonna 2024, iloitsee Bergbom.

Suomen Uutiset