Teollisuusliitto on ilmoittanut laajoista poliittisista lakoista. Lakkojen ajankohta tulee olemaan 1.–2. helmikuuta. Ne kohdistuvat useille teollisuuden toimialoille.

Perussuomalaisten kansanedustajat Sanna Antikainen ja Timo Vornanen ihmettelevät työtaistelutoimen, lakon, käyttämistä politiikan teon välineenä. Kaksikon mielestä tämän ay-pamppujen masinoiman lakon ydinsanoma on, että hallituksessa ovat väärät puolueet.

Lakolla kauaskantoiset seuraukset

Antikainen ja Vornanen huomauttavat, kuinka suurta epäisänmaallisuutta ja piittaamattomuutta osoittaa se, että Teollisuusliitto on ottanut lakkokohteeksi myös neljä ammusvalmistaja Nammon tehdasta.

– Hakaniemen herroilla riittää röyhkeyttä haitata jopa isänmaan turvallisuutta oman ja vasemmistopuolueiden vallan pönkittämisen kiihkossaan. En voi mitenkään hyväksyä, että näin vaikeassa Euroopan turvallisuustilanteessa lähdetään kampittamaan puolustusteollisuuttamme, Antikainen kritisoi.

– Jos lakko toteutuu, voi sillä olla vaikutuksia myös Ukrainalle. Puolustusvoimat ja valtio toimittavat sinne tavaraa. On selvää, että kaksipäiväinen lakko aiheuttaisi jonkin asteen loven Nammon tehtaiden tuotantoon ja siirtäisi toimituksia eteenpäin, Vornanen sanoo.

”Haluatteko toimia Venäjän käsikassarana?”

Kansanedustajakaksikon mielestä ei ole oikein, että kansallinen turvallisuus vaarantuu ja Ukrainan ja näin koko Euroopan maksimaalista puolustuskykyä haitataan, vain koska liittoöykkärit eivät voi antaa tuumaakaan periksi politiikassaan.

– Kysymmekin nyt vakavasti Teollisuusliitolta: haluatteko te todella toimia näin Venäjän käsikassarana? Aikaisemmin Suomessa oli itsestään selvää, että kansallista turvallisuutta ei vaaranneta missään tilanteessa. Kansa on ollut myös hyvin yksimielinen Ukrainan avustamisessa, eikä sitä ole kukaan halunnut haitata. Työtaistelu uhkaa muuttua sanatarkasti Ukrainan kannalta veriseksi. Näin ei saa tapahtua, kansanedustajat sanovat.

SUOMEN UUTISET