Budjettineuvottelut ovat alullaan ja vasemmistovoittoinen hallitus alkaa rakentamaan vuoden 2020 budjettia. Lupauksista huolimatta taloudellista hyvää ei ole kansalaisille luvassa. Talouden realiteetit asettavat ne tiukat rajat, joilla järkevä toiminta on mahdollista. Kuuluisia vaalilupauksia hallituksen talouskupla ei tule kestämään, arvelee perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Wihonen.

Antti Rinteen hallituksen haasteet tulevat olemaan työllisyyden ja talouden saralla suuret.

– Tämä asettaa myös sisäisen turvallisuuden tilanteen uuteen näkökulmaan, sillä uusien kansainvälisten haasteiden lisäksi olisi hoidettava ne entiset haasteet, kuten esimerkiksi laittomasti maassa olevien luoma ongelma, Jussi Wihonen sanoo.

– Hallitusohjelman mukainen mahdollinen maahanmuuttopolitiikan löysentäminen aiheuttaa ensisijaisesti kasvavia kuluja sekä kustannuksia. Ne eivät ole positiivisia ratkaisuja yrittäjien työvoimapulaan, mutta kasvattavat yhteiskunnalle velvoitteita sekä pitkäkestoisia kustannuksia. Maksajana ovat suomalaiset työntekijät kohoavina kustannuksina ja veroina. Onko se suomalaisten edun mukaista?

Suomi tarvitsee uusia työllistäjiä

Wihonen sanoo, että perussuomalaisilla olisi ratkaisuja omien ohjelmien pohjalta.

– Jaetaan vain sitä kakkua, mitä on saatu kerättyä. Luodaan lisäksi niitä keinoja, joilla yhteiskunnan kakku kasvaa.

– Yksinkertaisesti budjetissa tulisi olla investointeja sekä keinoja, jotka luovat mahdollisuuksia uusille työtä tarjoaville yrittäjille eli uusien työnantajien markkinoille. Suomi tarvitsee juuri näitä uusia työllistäjiä ja elämässä yrittäjiä ja hallituksen tulisi ottaa tämä huomioon vahvasti budjettiesityksessään, Wihonen ohjeistaa.

SUOMEN UUTISET