Kansanedustaja Jukka Mäkynen on jättänyt hallituksen vastattavaksi kirjallisen kysymyksen ulkomaille lähtevistä rahasiirroista. Mäkysen selvitysten mukaan Suomessa asuvista maahanmuuttajaryhmistä erityisesti somalit lähettävät säännöllisesti rahaa kotimaahansa.

– Somaleita tai somalin kieltä äidinkielenään puhuvia on Suomessa jo noin 20 000. Saamieni tietojen perusteella jokainen somali (lapset mukaan lukien) lähettää keskimäärin 30 euroa kotimaahansa kuukaudessa. Tämä tarkoittaa 600 000 euroa kuukaudessa ja 7,2 miljoonaa euroa vuodessa.

– Jos somalien työllisyysaste on vain 20 %, voidaan laskea karkeasti, että Kelan jakamia rahoja lähtee joka vuosi ulkomaille noin 5,7 miljoonaa pelkästään somalitaustaisten taholta, perussuomalaisten kansanedustaja Jukka Mäkynen laskee.

Suomalaisilta vaaditaan selontekoa

Mäkysen mielestä yleinen lähtökohta sosiaaliturvan saamisessa tulisikin olla, että mikäli henkilö nostaa sosiaalitukea Suomessa, niin kuukausittaista rahansiirtoa vastaava summa vähennetään henkilön sosiaalituista.

– Niin tehdään suomalaiselle sosiaaliturvan varassa elävälle esimerkiksi sukulaisen lainatessa muutaman kympin. Suomalainen joutuu myös usein antamaan pankissa tarkan selonteon käteisen alkuperästä tallennustapahtumassa.

– Sen sijaan rahansiirtoyhtiöön voi mennä kuka tahansa ja lähettää käteistä ulkomaille ilman kyselyjä. Miksei eduskunnassa ole saatu laitettua asiaa kuriin kaikkina näinä vuosikymmeninä, joina pakolaisten ja muiden tukien varassa elävien maahanmuuttajien määrä on tasaisesti lisääntynyt? Mäkynen kysyy.

Sosiaalitukia ympäri maailmaa

Mäkynen sanoo, että suomalaisen tulonjakopolitiikan tilannekuva on nyt se, että suomalaisen veronmaksajan täytyy kaikkien muiden verojen ja maksujen jälkeen vielä rahoittaa esimerkiksi Somaliassa asuvia ihmisiä.

– Toki muutkin maahanmuuttajaryhmät lähettävät Suomessa saatuja sosiaalitukia rahansiirtoina ulkomaille, mutta somalit ovat tällä hetkellä suurin ryhmä Suomessa, joka lähettää rahansiirtoja ulkomaille.

– Jos Suomi esimerkiksi lakkauttaisi kokonaan kehitysavun maksamisen, niin maastamme lähtisi edelleen sosiaaliturvatukia miljoonia euroja vuodessa rahansiirtoina eri puolille maailmaa. Näin ollen koko tulonsiirtojärjestelmämme voidaan nähdä todellisena globaalina sosiaalitoimistona, jonka varassa ovat niin Suomessa asuvat maahanmuuttajat kuin heidän sukulaiset ja tuttavansakin heidän lähtömaissaan.

”Suomesta tulossa Somalian siirtokunta”

Mäkysen mielestä tällainen toiminta täytyy kieltää.

– Suomesta onkin kovaa vauhtia tulossa erityisesti Somalian siirtokunta, johon tullaan Somaliasta asumaan suomalaisten veronmaksajien rahoilla ja josta lähetetään rahaa siirtomaaisännille Somaliaan. Siirtomaaisännät käyvät myös kotimaassaan Somaliassa lomalla.

– Lomailu mahdollistaa kontaktien luomisen ja suunnittelua rahansiirtoja varten. On myös täysin mahdollista, että Suomessa saatuja sosiaalitukia on päätynyt terroristisen toiminnan tukemiseen, Mäkynen sanoo.

Joutilaisten elättämistä

Mäkynen toteaa, että ”kun siirtokunnan asukkaat kyllästyvät nettomaksajan rooliin, niin siirtomaaisännät ovat pulassa, kun rahaa ei välttämättä tulekaan enää taikaseinästä.”

– Suomi on sinisilmäisellä maailmanparannuspolitiikallaan tehnyt itse itsestään muiden kansojen hyväksikäyttämän modernin ajan siirtokunnan. Kun emme me suomalaisetkaan voi mennä jonnekin päin maailmaa vain oleilemaan täydellä ylläpidolla isäntien piikkiin, niin minkä takia edelleen sallimme omien rahojemme kuppaamisen joutilaiden elättämiseen ja tällaiseen järjestelmälliseen rahalähetystoimintaan?

– Somalian bruttokansantuotteesta yli 20 % perustuu ulkomailta tuleviin rahansiirtoihin. Kehitysyhteistyöjärjestöjen kattojärjestön Fingo ry:n mukaan yli 40 prosenttia Somalian väestöstä on riippuvaisia ulkomailta tulevista rahalähetyksistä. Onko Suomalaisten veronmaksajien rahat tarkoitettu muiden maiden talouksien ylläpitoon? Ei todellakaan.

Sinisilmäiselle maahanmuuttopolitiikalle loppu

Mäkysen mielestä Suomen on aika lopettaa sinisilmäinen maailmanparannuspolitiikka ja katsoa totuutta silmiin.

– Meillä suomalaisilla ei ole mitään velvollisuutta antaa vieraassa valtiossa syntyneelle ja elävälle eläkeläiselle ylimääräistä ”vappusatasta”, kun emme voi sitä kotimaassammekaan toteuttaa.

– Olisiko aika siirtää vihapuhepoliisit rahansiirtoyhtiöiden kassoille kyselemään, mistä siirrettävät rahat on hankittu? Mäkynen jyrähtää.

SUOMEN UUTISET