Maaseudun Tulevaisuus uutisoi tänään, että Yle esittää antennitelevisioista siirtymistä langattoman laajakaistaverkon kautta tapahtuvaan television katseluun mahdollisimman nopeasti 2020-luvulla.

Perussuomalainen Yleisradion hallintoneuvoston jäsen ja puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Jari Ronkainen katsoo, että uudistuksissa tulee huolehtia huoltovarmuudesta, tehtiinpä mitä muutoksia tahansa.

– Julkisen yleisradiotoiminnan yksi tärkeimpiä tehtäviä on kriisiajan tiedottaminen ja se ei saa missään olosuhteissa vaarantua. Lähetysten tulee olla saavutettavissa maanlaajuisesti, Ronkainen perustelee.

Riski katvealueiden muodostumisesta

Iltalehden mukaan Yle kiistää Maaseudun Tulevaisuuden tiedon. Ylen teknologiajohtaja Janne Yli-Äyhön mukaan Yle on hiljattain tehnyt 10 vuoden sopimuksen Digitan kanssa antenniverkon käytöstä.

– Varmaa kuitenkin on, että maailma siirtyy yhä enemmän kohti digiaikaa ja se pakottaa Ylenkin muuttumaan. Pelkän laajakaistan varassa oleminen kasvattaa kuitenkin riskiä katvealueiden muodostumiseen, Ronkainen huomauttaa.

Rahoituspohja ja vero tarkasteluun

Ylen hallintoneuvostossa asiaa ei ole vielä ehditty käsittelemään. Hallintoneuvoston puheenjohtaja, kansanedustaja Arto Satonen (kok.) on linjannut omalta kannaltaan, että Yle-veron pitää riittää kaiken tarjonnan näkymiseen, eli muita maksuja kuluttajalle ei pidä Ylen ohjelmista koitua.

– Puheenjohtajan kantaan on helppo yhtyä. Kuluttajille koituvien kustannusten sijaan tulisi pikemminkin tarkastella kriittisesti Ylen rahoituspohjaa ja Yle-veron suuruutta, Ronkainen toteaa.

SUOMEN UUTISET