Ohessa Ylen vastine Suomen Uutisten 24.8.2016 julkaisemaan juttuun ”Ronkainen Forssan joukkotappelun uutisoinnista: Yksipuolista tiedottamista – Yle ”unohti” kertoa turvapaikanhakijoiden käyttämistä aseista”.

Yle Uutiset (Yle Hämeenlinnan toimitus) raportoi ensimmäisen kerran verkossa ja radiossa turvapaikanhakijoiden ja paikallisen väen kahakoinnista Ylen valtakunnallisissa radiouutisissa tiistaina 23.8.2016 klo 21.00 ja 22.00.

Toimittajamme saapuessa paikalle illalla, siellä ei ollut enää kantaväkeä paikalla. Toimittaja siis haastatteli turvapaikanhakijoita ja yhtä vapaaehtoistyöntekijää turvapaikkakeskuksessa. Paikallinen poliisi kieltäytyi kommentoimasta tilannetta tuolloin tiistai-iltana. Radioraporttien pohjalta tehtiin kaksi verkkojuttua, jotka olivat em. syistä yksipuolisia. Toki niitäkin täydennettiin seuraavana päivänä, kun tarkistettua tietoa tuli lisää.

http://yle.fi/uutiset/vastaanottokeskuksen_lahistolla_usean_kymmenen_hengen_joukkotappelu_forssassa/9115920

http://yle.fi/uutiset/turvapaikanhakijat_forssasta_tiistai-illan_yhteenotto_oli_jatkumoa_viikkoja_jatkuneelle_uhkailulle/9116083

Keskiviikkona 24.8.2016 Forssan tilanteesta raportoitiin Yle Uutisten verkkosivuilla sitä mukaa, kun tarkistettua tietoa saatiin poliisilta, forssalaisilta ja viranhaltijoilta.

http://yle.fi/uutiset/tilanne_forssassa_karjistynyt__poliisi_tiukentaa_otettaan/9116653

http://yle.fi/uutiset/kaupunginjohtaja_forssa_ei_ole_rasistinen_kaupunki/9116926

http://yle.fi/uutiset/forssa_perustaa_tyoryhman_kitkemaan_vakivaltaa/9117477

http://yle.fi/uutiset/poliisi_jatkanut_tutkintaa_forssassa_nuori_mies_pidatetty_epailtyna_aiemmasta_pahoinpitelysta/9117928

http://yle.fi/uutiset/forssan_joukkotappelu_pisti_huhumyllyn_liikkeelle__nain_poliisi_oikoo_vaitteita/9117654

Jatkamme edelleen Forssan tilanteen selvittelyä kuuntelemalla niin kantaväestöä kuin turvapaikanhakijoitakin sekä yrittämällä löytää jutuissamme ratkaisuja nyt jo väkivaltaiseksi kärjistyneen tilanteen laukaisemiseksi. Huhumylly ja vihanlietsonta puolin ja toisin tekevät journalistisesta työstä erittäin haastavaa.

Päivi Kuisma
Päällikkö
Yle Häme