Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen ihmettelee Forssan vastaanottokeskuksen edustalla tapahtuneen joukkotappelun uutisointia.

Joukko kantasuomalaisia otti yhteen vastaanottokeskuksessa asuvien turvapaikanhakijoiden kanssa ja molemmat osapuolet käyttivät tappelussa mm. rautaputkia.

– Edellinen välikohtaus tapahtui maanantaina, kun kaksi ulkomaalaistaustaista henkilöä pahoinpiteli 15-vuotiaan pojan Prisman parkkipaikalla. Tapaus on jatkumoa viikkoja jatkuneelle välien kiristymiselle. Miksi edeltävistä tapauksista ei tiedotettu? Ronkainen kysyy.

Median tiedotettava hyssyttelemättä

Ronkainen vetoaa blogissaan maaliskuiseen, usean suuren mediakonsernin päätoimittajan tekemään kannanottoon luotettavan median puolesta – ja valittelee, ettei mikään ole muuttunut.

– Kansalaiset joutuvat edelleen kääntymään sosiaalisen median ja vaihtoehtomedioiden puoleen saadakseen todenmukaista tietoa tapahtuneesta. Niin kutsuttu ”luotettava media” uutisoi aiheesta yksipuolisesti. Mm. Yle ”unohti” mainita turvapaikanhakijoiden käyttämistä astaloista tai aiemmasta kantasuomalaisen pojan pahoinpitelystä.

– Poliisin vastuulla on tiedottaa mediaa. Median vastuulla on tiedottaa kansaa. Missä kohtaa ketju katkesi Forssan tapauksessa? Viranomaisten ja median tulee tiedottaa tapahtumista – mitään pois jättämättä ja hyssyttelemättä. Muuten vaarana on, että tilanne kärjistyy uusiin väkivallantekoihin ja kaikenlainen väkivalta on tuomittavaa, Ronkainen kirjoittaa.

”Herää ajatus, tiedämmekö kaikkea?”

Ronkainen muistuttaa, että Forssan kaupunginhallitus äänesti aikoinaan vastaanottokeskuksen perustamista vastaan. Myöhemmin kaupunginvaltuusto pyörsi päätöksen.

– Mahtoiko olla sittenkään viisasta? Vaikea sanoa, mikäli media tai viranomaiset eivät kerro koko kuvaa tapahtumista.

– Herää ajatus, tiedämmekö varmasti kaikkea? Mitä tapahtuu muillakaan paikkakunnilla, joissa on vastaanottokeskus? Tehdäänkö turvapaikanhakijoiden toimesta vieläkin ikävämpiä asioita? Kantaväestön rötöstelythän tiedetään heti, Ronkainen napauttaa.

Kuvassa: Kuvan poliisit eivät liity Forssan tapaukseen. Kuvituskuva.

SUOMEN UUTISET