Entinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero esitti Ylen haastattelussa huolensa yleisestä turvallisuudentilasta sekä vastaanottokeskuksissa tapahtuvasta järjestäytymisestä.

Suojelupoliisin marraskuussa julkistaman terrorismin uhka-arvion mukaan Suomeen on turvapaikanhakijoiden joukossa saapunut väkivaltaisiin ryhmiin kytkeytyneitä henkilöitä. Tarkkaa määrää ei tiedetä, mutta julkisesti on puhuttu jopa 300 henkilöstä.

– Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nergin mukaan järjestäytymistä ei ole, mutta hänkään ei voi kiistää sitä faktaa, etteikö turvapaikanhakijoissa olisi aseelliseen koulutuksen saaneita henkilöitä, perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen kirjoittaa blogissaan.

– Nergin asiantuntemuksen sisäisen turvallisuuden asioissa voi kyseenalaistaa ottaen huomioon hänen kokemuksensa ja aikaisemmat lausuntonsa. Nerg, joka ei tullut valituksi kristillisdemokraattien listalta eduskuntavaaleissa, nimitettiin kansliapäälliköksi Päivi Räsäsen sisäministerikaudella. Käytännön osaamista turvallisuusasioissa hänellä ei työhistorian mukaan juurikaan ole.

Nerg myönsi unelmansa monikulttuurisuudesta

Ronkainen huomauttaa Nergin tunnustaneen, että tämä toivoo Suomen muuttuvan monikulttuuriseksi.

– Nergin väitettä siitä, että jokaisen Suomeen tulijan taustat tiedetään, ihmeteltiin mm. poliisitaustaisen kansanedustaja Mika Raatikaisen (ps.) toimesta. SPR:n kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi on liittynyt laulukuoroon Nergin kanssa. SPR:n intressit ovat kuitenkin vastaanottotoiminnan pyörittämisessä valtion rahoituksella, Ronkainen muistuttaa.

Forssan kahakka järjestäytynyttä toimintaa

Ronkaisen mielestä Forssan joukkokahakasta kuvatut videot osoittavat selvästi, kuinka nopeasti ja järjestelmällisesti vastaanottokeskuksen väki lähti mieltään osoittaneiden suomalaisten luo rautaputket kourassa.

– Tämä jos mikä osoittaa, että järjestäytymistä vastaanottokeskuksissa tapahtuu ja pahimmillaan se johtaa yhteenottoihin. Suomella ei ole varaa ohittaa Paateron varoituksia olankohautuksella!

– Edelleen peräänkuulutan palautuskeskusten perustamista ja parempaa tiedonkulkua turvapaikanhakijoiden liikkeistä. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet henkilöt, jotka katoavat maan alle ja mahdollisesti liittyvät rikollis- tai terrorijärjestöihin muodostavat selkeän vaaran Suomelle!

Poliisit kertovat toista kuin kansliapäällikkö

Ronkainen kertoo puhuneensa aiheesta useiden kenttätyötä tekevien poliisien kanssa ja näiden viesti on ollut yksiselitteinen.

– Herää kysymys, kumpi tiedostaa asiat konkreettisemmin, päivittäin maahanmuuttoasioiden kanssa painivat poliisit vai sisäministeriön norsunluutornista hölisevä kansliapäällikkö Päivi Nerg?

SUOMEN UUTISET