

LEHTIKUVA
Ympäristövaliokunnan perussuomalaiset: Komission suunnitelmat uhkaavat taas suomalaista maataloutta
Eduskunnan ympäristövaliokunta on tällä viikolla käsitellyt komission yhteistä maatalouspolitiikan uudistamista ja EU:n suosituksia rahoituskaudella 2021-2027. Perussuomalaisten mukaan suunnitelmat ovat liian lennokkaita, ja siksi perussuomalaiset jätti eriävän mielipiteen valiokunnan lausuntoon.
Suunnitelmassa jäsenvaltio esittää, miten komission esittämiä taloudellisia, sosiaalisia, ilmastollisia sekä ympäristöllisiä tavoitteita aiotaan toteuttaa kunkin jäsenmaan maatalouspolitiikassa. Perussuomalaisten valiokuntaryhmä on tyytyväinen siihen, että uusi toimeenpanomalli tarjoaa mahdollisuuden ottaa nykyistä paremmin huomioon jäsenmaakohtaiset olosuhteet yhteisessä maatalouspolitiikassa.
– Nuoria viljelijöitä pitää pystyä kannustamaan alalle. Vain näin pystytään varmistamaan ruokatuotannon huoltovarmuus ja koko maan elinkelpoisuus, sanoo kansanedustaja Mauri Peltokangas.
– Toisaalta olemme huolestuneita siitä, että komission asettama 25 prosentin pinta-alatavoite pitäisi toteuttaa jo vuoteen 2030 mennessä. Tämä voi merkitä tuottajahintojen heikentymistä edelleen, jatkaa Peltokangas.
Turpeen viljelystä luopuminen olisi erittäin haitallista
Lisäksi ilmastotavoitteiden toteuttamiseksi ohjelmaan on otettu turvepeltojen viljelystä luopuminen. Perussuomalaiset tyrmää tällaiset tavoitteet.
– Tämä olisi erittäin haitallista Suomelle, jossa turvepeltojen osuus ruoantuotannossa on varsin merkittävä, kommentoi kansanedustaja Petri Huru.
– Emme valiokuntaryhmänä jaa näkemystä siitä, että maatalous ei olisi osallistunut riittävästi ilmastopäästöjen vähentämiseen, toteaa kansanedustaja Sheikki Laakso.
Suomella ei ole varaa tällaiseen
Perussuomalaisten mukaan hallituksen ja EU:n ilmastotoimilla, kuten turvetuotannon alasajolla, Suomen maa- ja puutarhatalous ajetaan entistä pahempaan ahdinkoon.
– Jo aikaisemmin viljelijöitä on rangaistu erilaisten ympäristö- ja ilmastopoliittisten vaateiden kautta, ja lisää on tulossa. Suomella ei ole varaa tällaiseen. Viimeistään koronakriisi todisti omavaraisen ruoantuotannon tärkeyden, valiokuntaryhmä muistuttaa.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- puutarhatalous ilmastopäästöt turpeen alasajo turvepellot ilmastotoimet omavaraisuus koronakriisi Sheikki Laakso Petri Huru Ympäristövaliokunta Mauri Peltokangas Huoltovarmuus maatalouspolitiikka perussuomalaiset
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ympäristövaliokunnan perussuomalaiset: Hallituksen ilmastopolitiikka unohtaa kansallisen edun

Perussuomalaiset: Hallituksen ympäristöpolitiikan ennakoimattomuus aiheuttaa suuria ongelmia

Ruoan hinta jatkaa nousuaan – muutamat maat suurissa vaikeuksissa

Reijonen: Kuivike- ja kasvuturpeen kilpailukyky turvattava

Perussuomalaiset ympäristövaliokunnassa: EU:n elvytyspaketti ja ”vihreä siirtymä” sammuttavat Suomesta viimeisetkin valot

Antikainen: Hallituksen on laskettava turpeen verotusta

Huru vaatii poikkeuslupamenettelyä peuranmetsästykseen: ”Keinotekoisia valonlähteitä ja yöammuntaan tarkoitettuja tähtäyslaitteita saatava käyttää”

Ympäristövaliokunnan perussuomalaiset: ”Emme hyväksy toimivan jätejärjestelmän romuttamista”

Helsinki näyttää vahvaa esimerkkiä siitä, miten suomalaista maataloutta ja tuottajia voi lyödä kuin vierasta sikaa – Koponen: ”Tämä on pelkkää ideologista viherpesua”
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.